>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

Povodom obilježavanja 25 godina Interrega (europskih programa koji potiču suradnju između država članica Europske unije i susjednih zemalja s ciljem jačanja gospodarske, socijalne i teritorijalne kohezije) u Luxemburgu je 15.-16. rujna 2015. godine održana konferencija na kojoj je predstavljeno 5 najboljih projekata europske suradnje u posljednjih 25 godina.

Projekt ''Prekogranične vinske ceste'', koji se Grad Križevci, kao glavni korisnik, provodio od 01. veljače 2013. do 31. siječnja 2014. godine u suradnji s Vinskom cestom Pecs-Mecsek i Udrugom vinskih podruma Mecsek, jedan je od natječajem odabranih 5 projekata, koji je pozvan da bude predstavljen, uz pokrivanje troškova, na konferenciji ''25 godina Interrega''.

Cross-border wine routes logo

Odabrani projekti:

• INTERSYC - CBC GR-BG (ispred programa Grčka-Bugarska)

• EUROJOB Viadrina - CBC PL-BB (ispred programa Poljska-Brandenburg (Njemačka))

• Cross-border wine routes - CBC IPA HU-HR (ispred programa Mađarska-Hrvatska)

• CENTRAL MARKETS - TN CENTRAL EUROPE (ispred transnacionalnog programa Središnja Europa)

• ENGAGE - Interreg IV C (ispred međuregionalnog programa Interreg IV C)

 

Image00006

Projekt ''Prekogranične vinske ceste'' na konferenciji su predstavili voditeljica projekta Marija Podolski, direktorica Turističke zajednice Grada Križevaca Olinka Gjigaš te službenik u gradskoj upravi Dragutin Andrić, koji su kroz predstavljanje problema i potreba hrvatskih i mađarskih vinara prikazali rezultate ostvarene provedbom projekta – od osnivanja vinske ceste, izgradnje infrastrukture, edukacija za vinare i razmjenu znjanja i iskustava te postavljanje temelja za daljnji razvoj i napredak vinogradarstva, kao značajne gospodarske grane u prekograničnoj regiji.

Image00012

 

Image00009

 

Najboljim projektom europske suradnje proglašen je grčko-bugarski ''Intersyc – integrirana teritorijalna sinergija za zdravlje i zaštitu djece'', koji se bavio rješavanjem kritičnih problema djece u rizičnim skupinama (nestale djece, djece žrtve trgovanja ljudima, itd.), poboljšanjem zdravstvenih usluga kroz razvoj sveobuhvatnih programa preventivne medicine za preko 3.000 djece u prekograničnoj regiji Grčka-Bugarska te poboljšanjem usluga socijalne skrbi kroz edukaciju organizacija koji rade s djecom, kao i razvoj i promociju centara za socijalnu potporu za djecu i obitelji u potrebi.

 

Gradonačelnik i zamjenik Martinčević posjetili sudionike Dječjeg aktivnog ljeta

U Križevcima je u tijeku 7. Dječje aktivno ljeto koje je ove godine okupilo 82 djece i 24 animatora. Njih su danas u Centru Mariapoli posjetili gradonačelnik Mario Rajn i zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević koje su na početku dočekale voditeljice projekta  Anna Lisa Gasparini i Ivana Kulko.

U tijeku su radovi na uređenju Gundulićeve ulice

Gradonačelnik Mario Rajn, zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević te ravnatelj Županijske uprave za ceste Dragutin Guzalić obišli su danas radove na uređenju Gundulićeve ulice.

Križevci poraženi u produžecima od Đakovo Croatije

U pretkolu Hrvatskog nogometnog kupa nogometaši Križevaca u srijedu su bili domaćin trećeligašu NK Đakovo Croatia. Pred gotovo 350 gledatelja Križevci su nesretno poraženi u sudačkoj nadoknadi.

Konstituiran Odbor za branitelje Domovinskog rata

U Maloj gradskoj vijećnici danas je izborom predsjednika i potpredsjednika konstituiran Odbor za branitelje Domovinskog rata.

Grad uspješno ostvario sredstva za 25 pomoćnika u nastavi

Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je Odluku o financiranju projekata iz Poziva UP.03.2.1.03 "Osiguranje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III".

Križevački vatrogasci na dislokaciji u Zadarskoj županiji

Temeljem zapovjedi Glavnog vatrogasnog zapovjednika Republike Hrvatske u ranim večernjim satima 21. kolovoza izvršena je 4. dislokacija vatrogasaca i vatrogasnih vozila sa područja Koprivničko-križevačke županije na područje Zadarske županije.

Križevci drugi najbolji grad u Hrvatskoj po povlačenju EU sredstava

Portal gradonacelnik.hr proveo je analizu korištenja fondova Europske unije prema kojoj su po povlačenju sredstava Križevci drugi najbolji grad u Republici Hrvatskoj.

Započelo Dječje aktivno ljeto

Već sedmu godinu za redom u Križevcima se provodi projekt Dječje aktivno ljeto uz suradnju Udruge Bimbo chiama bimbo, Brescia – Italija. Nositelji ovog projekta su Pokreta fokolara, Osnovna škola „Vladimir Nazor“, Osnovna škola Ljudevita Modeca, Zajednica športskih udruga grada Križevaca, te sam Grad Križevci.

Nogometnim klubovima uručena pomagala za označavanje terena

Putem programa Hrvatskog olimpijskog odbora „Aktivne zajednice“ i sredstvima Grada Križevaca nabavljeno je šest pomagala za označavanje terena za igru koja su jučer na Gradskom stadionu uručena predstavnicima nogometnih klubova s područja Križevaca.

Održano vatrogasno natjecanje Požarnog odreda Križevci

Dobrovoljno vatrogasno društvo Apatovec bilo je jučer domaćin vatrogasnog natjecanja Požarnog odreda Križevci.

Ekipa Kalnika osvojila kup sv. Marka Križevčanina

U sklopu mininogometne lige Dobrosusjedski odnosi u Cubincu je održana finalna utakmica kupa sv. Marka Križevčanina između ekipe Kalnika i ekipe Čeznem da zeznem CB Joker. Kup je osvojila ekipa Kalnika koja je bila bolja u izvođenju sedmeraca s rezultatom  5-3 (2-2), a medalje i pehare sudionicima finala uručio je gradonačelnik Mario Rajn. {gallery}kup-sv.Marko{/gallery}  ...

Križevački zborovi upisuju nove članove

Katedralni zbor križevačke grkokatoličke katedrale i mješoviti zbor Hrvatskog pjevačkog društva "Kalnik" na početku nove sezone, nakon ljetne stanke, tradicionalno upisuju i nove članove. Zborovi djeluju uglavnom samostalno, međutim, na nekim važnim događanjima za križevačka, državna ili međunarodna kulturna i duhovna događanja i udruženo. ...

U tijeku je prvi Android-Al meetup u Križevcima

U jutarnjim satima u Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ započeo je prvi Android-Al meetup u Križevcima.

Križevački vatrogasci na dislokaciji u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Temeljem zapovjedi Glavnog vatrogasnog zapovjednika RH u ranim jutarnjim satima 18. kolovoza izvršena je 3. dislokacija vatrogasaca i vatrogasnih vozila sa područja Koprivničko-križevačke županije na područje Splitsko-dalmatinske županije.

Sutra prvi Android-Al meetup u Križevcima

Mladi križevački informatičari i tehnolozi organiziraju prvi Android-Al meetup koji će se održati sutra, 18. kolovoza 2017. godine u Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ u učionici od Pučkog otvorenog učilišta.Meetup je podijeljen u dva dijela pa tako prvi dio počinje u 8,30 sati te je namijenjen početnicima u Androidu dok drugi dio počinje u 11,30, a namijenjen je iskusnijima.  Svrha ovog meetupa je uključiti zainteresirane ljude u android projekte inicijative križevačkih informatičara i t...

Vrlo aktivan vikend iza nogometaša Križevaca

Prošlog vikenda nogometaši Križevaca ušli su u završnu fazu priprema. Odigrali su čak tri pripremna susreta u dva dana.

Božidar Štubelj novi predsjednik Udruge Matice umirovljenika i starijih osoba Križevci

Udruga Matica umirovljenika i starijih osoba Križevci održala je godišnju i izbornu skupštinu na kojoj je za novog predsjednika izabran Božidar Štubelj dok je za zamjenicu predsjednika izabrana Katica Vojta.

U sklopu proslave blagdana Velike Gospe u Glogovnici održana revijalna utakmica

U Glogovnici je jučer održana tradicionalna proslava blagdana Velike Gospe. Proslava je započela u jutarnjim satima kada je u Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije održana sveta misa dok je u poslijepodnevnim satima održan malonogometni turnir.

Danas i sutra promatranje noćnog neba

Križevačka astronomska udruga Perzeidi jučer je organizirala promatranje noćnog neba na Strossmayerovom trgu. Ova akcija je okupila velik broj zainteresiranih, a među kojima su bili i gradonačelnik Mario Rajn te njegovi zamjenici Danijel Šaško i Mario Martinčević. Teleskopima se mogao vidjeti Saturn s prstenom, brojne galaksije i zvijezde, a važno je napomenuti kako će se promatranje noćnog neba održati i danas i to na prostoru bivše vojarne te sutra na Stražincu od 21,00 sat.  ...

Zamjenik Šaško posjetio Grad Zalakaros u Mađarskoj

Kako bi se upoznali s aktivnostima vezanim uz projekt Cyclo-Net, zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Darko Masnec posjetili su jučer partnera u projektu Grad Zalakaros.

Vratili se vatrogasci s dislokacije u Dalmaciji

Nakon što su sedam dana pomagali u gašenju požara na dislokaciji u Dalmaciji, 27 vatrogasaca iz Koprivničko-križevačke županije jučer se uspješno vratilo svojim kućama.

Nogometaši Križevaca i ovog vikenda odigrali dva pripremna susreta

Iza nogometaša Križevca je još jedan aktivni vikend. Naime, i ove subote i nedjelje odigrali su dva susreta.

Gradonačelnikova čestitka povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja

Drage građanke i građani, Čestitam vam 5. kolovoz, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja. Na današnji dan prisjećamo se uspješne vojnoredarstvene operacije Oluja kojom je oslobođena Hrvatska. Naravno, ovaj dan ne bi slavili da nije bilo naših branitelja, te njihove požrtvovnosti i hrabrosti stoga upućujem jedno iskreno i veliko hvala svim hrvatskim braniteljima koji su se  borili za našu Domovinu. Vaš gradonačelnik Mario Rajn ...

Polaganjem vijenaca obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja

Povodom 5. kolovoza, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja danas su položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na hrvatske branitelje stradale u Domovinskom ratu. Vijence su ispred Grada Križevaca položili predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović, gradonačelnik Mario Rajn i zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško te predstavnici udruga branitelja proizašlih iz Domovinskog rata. {gallery}vijenci-dan_pobjede{/gallery}...

Križevački vatrogasci na drugoj izvanrednoj dislokaciji

Križevački vatrogasci po zapovjedi glavnog vatrogasnog zapovjednika trenutno se nalaze na drugoj izvanrednoj dislokaciji u Kistanju gdje pomažu u gašenju požara. Na dislokaciju je otišao jedan profesionalni vatrogasac iz JVP Križevci te dobrovoljci s područja grada i  općina Sveti Petar Orehovec i Sveti Ivan Žabno s dva vozila cisterne i tri kombi vozila.S područja cijele Koprivničko-križevačke županije u gašenju požara sudjeluje sedam profesionalnih vatrogasaca i 21 dobrovoljac. ...

Grad uspostavio elektroničku komunikaciju s Poreznom upravom

Građani Grada Križevaca koji ostvaruju različita prava iz gradskog proračuna po osnovi socijalnih potpora, jednokratnih pomoći i ostalog više ne moraju odlaziti u Poreznu upravu po potvrde o prihodima. Naime, Grad Križevci uspostavio je elektroničku komunikaciju s Poreznom upravom uključivši se u sustav EDIP – evidencija dohodaka i primitaka o kojima Porezna uprava vodi službenu evidenciju. ...

Održan prijem za Tamburaški orkestar Glazbene škole Alberta Štrige

Tamburaški orkestar Glazbene škole Alberta Štrige Križevci osvojio je Zlatnu plaketu i prvo mjesto u kategoriji orkestara do 21 godine na prestižnom natjecanju pod nazivom "International Youth Music Festival" održanom u Bratislavi.

NK Križevci slavili u prijateljskim susretima s Oštrcom iz Zlatara i Slogom…

Ovog vikenda nogometaši Križevaca odigrali su nova dva pripremna susreta.

U četvrtak i petak akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci suradnji za Zavodom za transfuzijsku medicinu iz Zagreba organizira akciju prikupljanja dobrovoljnog darivanja krvi i to:-   3. 8. 2017.g. od 12-19 sati (četvrtak)-   4. 8. 2017.g. od  9-15 sati (petak) Akcije se provode u Križevcima, u prostoru Komunalnog poduzeća,  Grdenićeva 7     Zavod za transfuzijsku medicinu obavijestio nas je da su povećane potrebe za krvlju, te Vas pozivamo da se u što većem broju odaz...

Prva križevačka tehnološka večer okupila velik broj zainteresiranih

Pod pokroviteljstvom Grada Križevaca jučer je održana 1. Križevačka tehnološka večer koju su organizirali mladi križevački informatičari.   Riječ je o značajnoj inicijativi mladih križevačkih informatičara kojima je cilj pokrenuti udrugu, organizirati edukacije za sve zainteresirane za informatičke tehnologije te na tehnološkim večerima razmjeniti znanja i iskustva kako bi se razvile start up tvrtke u Križevcima, potaknulo zapošljavanje i osigurao ostanak mladih u Križevcima.  Dog...

Odigran prijateljski susret NK Križevci i NK Zelengaj (DK)

Nogometaši Križevaca u srijedu su odigrali još jedan pripremni susret. Ovoga puta na Gradskom stadionu gostovao je međužupanijski ligaš Zelengaj iz Donjih Kućana. Susret je završio bez pobjednika rezultatom 3:3, a za naše zgoditke su postigli Stubičan, Mišir i Bastašić.   ...

Odred izviđača „Kalnik“ na 10. Smotri Saveza izviđača Hrvatske

Članovi Odreda izviđača „Kalnik“ Križevci trenutno  su na 10. Smotri Saveza izviđača Hrvatske u Kamanju u Karlovačkoj županiji na samoj rijeci Kupi.

U tijeku su radovi na modernizaciji Bogovićeve ulice i sanaciji nadvožnjaka u…

Gradonačelnik Mario Rajn, zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško i pročelnik Upravnog odjela za stambeno-komunalne djelatnosti Anđelko Nervo obišli su danas radove na modernizaciji Ulice Mirka Bogovića i na sanaciji nadvožnjaka u Poljani Križevačkoj.

U crkvi sv. Ane predstavljen obnovljeni orguljski pozitiv iz 1717. godine

U župnoj crkvi sv. Ane u Križevcima jučer je predstavljen obnovljeni glazbeni instrument orguljski pozitiv. Riječ je o instrumentu koji spada među jedan posto najstarijih instrumenata u Hrvatskoj te je službeno potvrđeni najstariji pronađeni instrument ovakvog tipa u Hrvatskoj.

U subotu 1. Križevačka tehnološka večer

U multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci u subotu, 29. srpnja 2017. godine s početkom u 18,00 sati održat će se 1. Križevačka tehnološka večer.Ovaj poslovno-tehnološki događaj organizira zajednica mladih informatičara pod pokroviteljstvom Grada Križevaca, a nastupit će brojni predavači iz raznih područja tehnologije i različitih poduzeća te predstaviti tehnologije kojima se bave.  ...

Proslavljen blagdan svete Ane

U župnoj crkvi svete Ane u Križevcima danas je svečano proslavljen blagdan svete Ane.

Održan prijem za križevačke vatrogasce koji su sudjelovali na požarištima u Splitu

Kako bi im zahvalio na njihovoj nesebičnosti i hrabrosti koji su iskazali prošlog tjedna prilikom gašenja požara na području Splita, gradonačelnik Mario Rajn i zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević održali su danas prijem za križevačke vatrogasce.

NK Križevci odigrali pripremne susrete protiv Vrbovca i Tehnike

Za vikend su nogometaši Križevaca na Gradskom stadionu u sklopu pripremnog razdoblja odigrali dva prijateljska susreta.

U Glogovnici održan memorijal „Ivan Jukić-Juks“

U organizaciji Nogometnog kluba „Polet“ iz Glogovnice u subotu je održan malonogometni turnir pod nazivom memorijal „Ivan Jukić-Juks“. Na turniru je sudjelovalo osam ekipa, a prvo mjesto i prijelazni pehar osvojila je ekipa CB „Asterix“ Glogovnica – Sveta Helena.

Grad provodi Program rada za opće dobro

Upravni odjel za stambeno-komunalne djelatnosti Grada Križevaca u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb Križevci provodi Program rada za opće dobro bez naknade kroz 2017. godinu.

Gradonačelnik održao sastanak s predstavnicima HŽ Putničkog prijevoza

Sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola, organiziranje posebnih vlakova i popusti na prijevoz za razna događanja u gradu bile su glavne teme današnjeg sastanka gradonačelnika Marija Rajna s predstavnicima HŽ Putničkog prijevoza.

Udruženje obrtnika Križevci predstavilo svoje aktivnosti

U Gradskoj upravi Grada Križevaca gradonačelnik Mario Rajn održao je sastanak s predstavnicama Udruženja obrtnika Križevci.

Brojne zemlje predstavile svoju kulturu na Sajmu naroda

U sklopu Međunarodnog ljetnog kampa „Čovjek – svijet“ koji se održava u Križevcima od 16. do 23. srpnja jučer je na Strossmayerovom trgu održan „Sajam naroda“.

Vratili se vatrogasci iz Splita

Gradonačelnik Mario Rajn, zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Križevci Ivan Matosović dočekali su jučer vatrogasce s područja Koprivničko-križevačke županije koji su proteklih dana bili na dislokaciji na području Splita. Vatrogasci su dočekani ispred Vatrogasnog doma do kuda su stigli u koloni i uz zvuk sirena. ...

U Križevcima održana 1. sjednica Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice

U prostorijama seoskog turizma Rakić danas je održana 1. sjednica Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice koju je otvorio predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader.

Najava događanja

24Kol
24.08.2017. 16:00 - 18:00
Bartolovo 2017.
26Kol
26.08.2017. 09:00 - 15:00
Biciklijada Križevci - Čabraji
27Kol
27.08.2017. 17:30 - 22:00
Šljivarijada

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Sv. Marko Križevčanin

svMarko

Svetac zaštitnik Grada Križevaca

Vremenska prognoza

Besplatni internet

wifi

 

Nazad na vrh