>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

Povodom obilježavanja 25 godina Interrega (europskih programa koji potiču suradnju između država članica Europske unije i susjednih zemalja s ciljem jačanja gospodarske, socijalne i teritorijalne kohezije) u Luxemburgu je 15.-16. rujna 2015. godine održana konferencija na kojoj je predstavljeno 5 najboljih projekata europske suradnje u posljednjih 25 godina.

Projekt ''Prekogranične vinske ceste'', koji se Grad Križevci, kao glavni korisnik, provodio od 01. veljače 2013. do 31. siječnja 2014. godine u suradnji s Vinskom cestom Pecs-Mecsek i Udrugom vinskih podruma Mecsek, jedan je od natječajem odabranih 5 projekata, koji je pozvan da bude predstavljen, uz pokrivanje troškova, na konferenciji ''25 godina Interrega''.

Cross-border wine routes logo

Odabrani projekti:

• INTERSYC - CBC GR-BG (ispred programa Grčka-Bugarska)

• EUROJOB Viadrina - CBC PL-BB (ispred programa Poljska-Brandenburg (Njemačka))

• Cross-border wine routes - CBC IPA HU-HR (ispred programa Mađarska-Hrvatska)

• CENTRAL MARKETS - TN CENTRAL EUROPE (ispred transnacionalnog programa Središnja Europa)

• ENGAGE - Interreg IV C (ispred međuregionalnog programa Interreg IV C)

 

Image00006

Projekt ''Prekogranične vinske ceste'' na konferenciji su predstavili voditeljica projekta Marija Podolski, direktorica Turističke zajednice Grada Križevaca Olinka Gjigaš te službenik u gradskoj upravi Dragutin Andrić, koji su kroz predstavljanje problema i potreba hrvatskih i mađarskih vinara prikazali rezultate ostvarene provedbom projekta – od osnivanja vinske ceste, izgradnje infrastrukture, edukacija za vinare i razmjenu znjanja i iskustava te postavljanje temelja za daljnji razvoj i napredak vinogradarstva, kao značajne gospodarske grane u prekograničnoj regiji.

Image00012

 

Image00009

 

Najboljim projektom europske suradnje proglašen je grčko-bugarski ''Intersyc – integrirana teritorijalna sinergija za zdravlje i zaštitu djece'', koji se bavio rješavanjem kritičnih problema djece u rizičnim skupinama (nestale djece, djece žrtve trgovanja ljudima, itd.), poboljšanjem zdravstvenih usluga kroz razvoj sveobuhvatnih programa preventivne medicine za preko 3.000 djece u prekograničnoj regiji Grčka-Bugarska te poboljšanjem usluga socijalne skrbi kroz edukaciju organizacija koji rade s djecom, kao i razvoj i promociju centara za socijalnu potporu za djecu i obitelji u potrebi.

 

Visoko gospodarsko učilište započinje s provedbom još jednog projekta

U prostorijama Visokog gospodarskog učilišta Križevci održana je početna konferencija projekta ECOTOP 2 čiji je cilj kroz edukaciju i istraživanja poboljšati konkurentnost i razinu usluga subjekata koji se bave ruralnim turizmom i ekoturizmom.

U tijeku su pripreme za prijavu projekta „Pomozimo jedni drugima III“

U Gradskoj upravi održan je koordinacijski sastanak predstavnika križevačkih osnovnih škola, Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, Križevačkog poduzetničkog centra d.o.o., Udruge osoba s invaliditetom te koordinatora provedbe projekta vezano uz novi natječaj za pomoćnike u nastavi. ...

Gradonačelnika posjetili predstavnici Djela Marijinog – Pokreta fokolara

Gradonačelnika Marija Rajna i njegovog zamjenika Danijela Šaška danas su posjetili predstavnici Djela Marijinog – Pokreta fokolara. S obzirom da je ovo bio prvi sastanak s Pokretom fokolara od kako je stupio na gradonačelničku funkciju, gradonačelnika i njegovog zamjenika predstavnici Pokreta upoznali su sa svojim  aktivnostima, kako se cijeli Pokret razvijao te projektima koje provode. ...

Grad i ove godine sufinancira školske udžbenike

Grad Križevci i ove će godine sufinancirati troškove nabave udžbenika za učenike osnovnih škola s prebivalištem na području Grada Križevaca.

Gradonačelnik posjetio COOR Križevci

Gradonačelnik Mario Rajn posjetio je danas Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci. S radom Centra i djelatnicima gradonačelnika je upoznala ravnateljica Marija Prodan te mu ujedno predstavila planove Centra u nadolazećem razdoblju.

U nedjelju počinju besplatne radionice za djecu od 6 do 13 godina

Volonterski centar Link organizira besplatne radionice za djecu u dobi od 6 do 13 godina koje će se ove godine održati od nedjelje 2. srpnja do utorka 11. srpnja, od 10,00  do 13,00 sati u parku bivše vojarne u sklopu međunarodnog volonterskog kampa "Umjetnost povezuje".

Konstituirano Gradsko vijeće Grada Križevaca

Izborom predsjednika danas, 26. lipnja 2017. godine konstituirano je Gradsko vijeće Grada Križevaca. Konstituirajuću sjednicu je na temelju odluke Ministarstva uprave sazvala Elizabeta Repić Perković, predstojnica Ureda državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji. Za predsjednika Gradskog vijeća izabran je Marko Katanović (SDP), dok su za potpredsjednike izabrani Eduard Krmpotić (Grupa birača) i Mato Devčić (HDZ). ...

Upozorenje križevačkih vatrogasaca o spaljivanju biljnog otpada i trave

U tijeku su žetveni radovi na poljoprivrednim zemljištima, uz koje se ponekad obavlja i spaljivanje biljnog otpada i trave. Do sada su zabilježena dva požara na poljoprivrednim površinama uzrokovana spaljivanjem otpada nakon žetvenih radova, na sreću bez štetnih posljedica.

Čestitka povodom Dana državnosti

Drage građanke i građani, Prošlo je 26 godina od kako je na današnji dan Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske proglasivši je tako samostalnom i neovisnom državnom.Obilježavanjem ovog dana prisjećamo se svih poginulih branitelja koji su se borili kako bi Hrvatska postala samostalna i neovisna država, a odajemo i priznanje svima koji su na bilo koji način pridonijeli ostvarenju ovog cilja. Hvala vam što ste prije 26 godina bili složni, čuvajmo tu sl...

Klub liječenih alkoholičara Križevci održao 43. godišnju skupštinu

U nazočnosti brojnih članova i njihovih obitelji, drugih klubova te brojnih drugih gostiju i uzvanika Klub liječenih alkoholičara Križevci održao je 43. godišnju skupštinu.Uvodno je okupljene pozdravio predsjednik Kluba Križevci Franjo Grbus nakon čega je uslijedio prigodan kulturno umjetnički program. ...

Gradonačelnik održao sastanak s predstavnicima braniteljskih udruga

S ciljem upoznavanja s radom i problemima braniteljskih udruga gradonačelnik Mario Rajn sa zamjenikom Danijelom Šaškom održao je sastanak s predstavnicima udruga branitelja proizašlih iz Domovinskog rata koje djeluju na području Križevaca.

Položeni vijenci i zapaljene svijeće povodom Dana državnosti

Povodom 25. lipnja, Dana državnosti u spomen na sve poginule branitelje gradonačelnik Mario Rajn zajedno sa zamjenikom Danijelom Šaškom te predstavnicima braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata položili su vijence i zapalili svijeće u Perivoju ratnika.

Robotičari OŠ "Vladimir Nazor" Križevci među najboljima u Croatian Makers Ligi

Robotičari Osnovne škole "Vladimir Nazor" Križevci, koje vodi učitelj fizike Tomica Turković, su među 64 najbolje ekipe u Croatian Makers ligi.

Polaganjem vijenaca obilježen Dan antifašističke borbe

U čast svim borcima i žrtvama palim u Drugom svjetskom ratu danas, 22. lipnja 2017. godine povodom Dana antifašističke borbe gradonačelnik Mario Rajn i zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško položili su vijence i zapalili svijeće na Gradskom groblju. {gallery}vijenci-antifasisticke2017{/gallery}  ...

Čestitka povodom Dana antifašističke borbe

Drage građanke i građani, Na današnji dan 1941. godine hrabri ljudi krenuli su u borbu protiv nasilja, rasizma i totalitarizma osnivanjem Prvog sisačkog partizanskog odreda. Upravo zahvaljujući njima i svima koji su se uključili u ovu borbu za slobodu i mir postavljeni su temelji današnje slobodne, demokratske i europske Republike Hrvatske.Uz želju da zajednički očuvamo ove temelje čestitam vam 22. lipanj, Dan antifašističke borbe! Vaš gradonačelnikMario Rajn ...

Članovi Udruge "Maslačak" osvojili drugo mjesto

Članovi Udruge "Maslačak" Križevci Dario Plavec, Ivana Šebijan, Davorka Horvat, Vlado Brlečić i Ljubo Brlečić uz pratnju voditeljice Martine Benjak sudjelovali su na sportskom natjecanju u Čakovcu pod nazivom "Zajedno do bolje budućnosti" te osvojili drugo mjesto i srebrnu medalju. ...

Otvorena izložba grafika Nevenke Arbanas

Po drugi puta u Križevcima jedna od najznačajnijih grafičkih umjetnica Nevenka Arbanas izložila je svoje grafike u Likovnoj galeriji Gradskog muzeja Križevci.

Na VGU Križevci predstavljena knjiga „Boj za živo selo“

U Visokom gospodarskom učilištu Križevci održano je predstavljanje knjige „Boj za živo selo“ i okrugli stol na temu Obiteljska gospodarstva – temelj hrvatske poljoprivrede.

Gradonačelnik posjetio članove Udruge Matice umirovljenika

Gradonačelnik Mario Rajn posjetio je danas članove Udruge Matice umirovljenika i starijih osoba Križevci u njihovim prostorima.

Autohtona sorta vina Kleščec sljedeće godine ide na tržište

U Gradskoj upravi danas je održan informativni sastanak oko autohtone sorte vina Kleščec. Gradonačelnika Maria Rajna o ovoj sorti informirao je Dragutin Kamenjak koji je zaslužan za njenu revitalizaciju naglasivši kako ova sorta ima velik potencijal te kako je sljedeće godine u planu krenuti na tržište sa sadnicama.

Održan radni sastanak oko uređenja proizvodnog pogona Hedone i otvorenja Choco bara

Gradonačelnik Mario Rajn zajedno sa zamjenikom gradonačelnika Danijelom Šaškom održao je radni sastanak s predsjednikom Udruge osoba s invaliditetom Petrom Gatarićem i njegovim suradnicima o uređenju proizvodnog pogona u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci za potrebe Socijalnog poduzeća Hedona te o otvorenju Choco bara. ...

Obavijest Agencije za poljoprivredno zemljište

Agencija za poljoprivredno zemljište poziva fizičke i pravne osobe na koje se odnose Odluke o davanju u zakup bez javnog poziva na koje je Ministarstvo poljoprivrede dalo suglasnost, da u roku od 30 dana, odnosno u razdoblju od 16. lipnja 2017. do 16. srpnja 2017. podnesu Agenciji za poljoprivrednozemljište, Zagreb, Ulica grada Vukovara 78., zahtjev za sklapanje ugovora o privremenom korištenju sukladno članku 48. stavku 1. Zakona o poljoprivrednom zemljištu ( Narodne novine broj 39/13 i 48/15) ...

Održana moto utrka "Nagrada Križevaca 2017."

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora, Koprivničko-križevačke županije i Grada Križevaca, a u organizaciji AMK i MK „Križevci“ jučer je održana moto utrka „Nagrada Križevaca 2017.“.

Obavijest građanima o primanju na razgovor kod gradonačelnika

Obavještavaju se svi građani Grada Križevaca kako će gradonačelnik Mario Rajn primati sve zainteresirane na razgovor svakim utorkom od 13,00 do 17,00 sati u Maloj vijećnici (Ulica Ivana Zakmardija Dijankovečkog 12/I) uz obaveznu prethodnu najavu i dogovor o točnom terminu prijema na telefon 048 681 002 ili e-poštom . ...

U nedjelju Moto utrka "Nagrada Križevaca 2017"

U nedjelju 18. lipnja 2017., Križevci su ponovo domaćin najboljim motociklistima. Tim povodom danas je u prostorijama AMK i MK Križevci održana sjednica Upravnog odbora AMK, MK Križevci i Organizacijskog odbora na kojoj su iznijeti detalji moto utrke.Moto utrka "Nagrada Križevaca 2017" vozi se u nedjelju od 14 sati gornjogradskim ulicama i bodovat će se za Otvoreno prvenstvo Hrvatske i Kup HAK-a, a okupit će još jednom najbolje motocikliste različitih kategorija. ...

Okolišni filmski festival u Gradskoj knjižnici

Gradska knjižnica „Franjo Marković“ Križevci uključila se u akciju „Pokrenimo zelene knjižnice“ čiji je cilj educirati javnost i širiti svijest o održivom društvu i nužnosti zaštite okoliša kroz projekcije dokumentarnih filmova, stručna predavanja, tribine, radionice i promocije knjiga. ...

Održan 13. sportski susret darivatelja krvi s područja Županije

U organizaciji Društva Crvenog križa Koprivničko-križevčke županije, a uz pomoć domaćina Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac i Općinskog društva Crvenog križa Molve, u petak 9. lipnja u društvenom domu u Molvama održani su 13. sportski susreti darivatelja krvi s područja Koprivničko-križevačke županije. Susretima se tradicionalno obilježava Svjetski dan darivatelja krvi – 14. lipnja. ...

Svjetski dan darivatelja krvi

S ciljem podizanja razine svijesti o potrebama i važnosti sigurne krvi i krvnih pripravaka svake se godine 14. lipnja obilježava Svjetski dan darivatelja krvi.Ovaj dan prilika je da se oda počast svim dobrovoljnim darivateljima krvi koji odvajaju svoje vrijeme i nesebično daruju ovu dragocjenu tekućinu koja svakodnevno spašava mnoge živote.Svim darivateljima krvi upućujem jedno veliko hvala, a istodobno upućujem i poziv svim aktualnim te potencijalnim darivateljima da se odazovu na akcije dobrov...

Sutra 9. turnir u malom nogometu „Bazeni 2017.“

Na „Bukvićevom igralištu“ kod Latina sutra, 14. lipnja 2017. godine s početkom u 18,00 sati održat će se 9. turnir u malom nogometu ulica, kvartova i prigradskih naselja „Bazeni 2017.“.Ovaj turnir organiziraju Škola nogometa NK Križevci i Zajednica športskih udruga Križevci, a na turniru mogu sudjelovati igrači rođeni 2000. godine i mlađi.Prijave za natjecatelje počinju u 17,30 sati. ...

Obavijest vinogradarima o bolesti vinove loze

Vinovu lozu napadaju i oštećuju brojni štetni organizmi koji uzrokuju smanjenje uroda i kakvoće grožđa, a neki i propadanje pojedinih trsova pa i cijelih vinograda. Jedan od takvih štetnih organizama je fitoplazma 'Candidatus Phytoplasma vitis' koja uzrokuje zlatnu žuticu vinove loze (Flavescence dorée, FD), trenutačno najopasniju bolest vinove loze u Europi. ...

Održana službena primopredaja gradonačelničke dužnosti Grada Križevaca

U Maloj vijećnici Grada Križevaca novoizabrani gradonačelnik Mario Rajn preuzeo je dužnost gradonačelnika Grada Križevaca od dosadašnjeg gradonačelnika Branka Hrga.

Završeno 50. Križevačko veliko spravišče

Vraćanjem ključa Grada gradonačelniku Mariju Rajnu i ponovnom svađom križevačkih purgera i kalničkih šljivara, s kojima je na kraju predstave zapjevao scenarist ove predstave Adam Končić, završilo je jubilarno 50. Križevačko veliko spravišče.

Pregršt događanja obilježilo drugi dan 50. Križevačkog velikog spravišča

Drugi dan održavanja 50. Križevačkog velikog spravišča bio je bogat događanjima. Pored akcije „Sigurno i vješto u prometu“, za djecu je bila pripremljena i Lino igraonica za najmlađe, a u sklopu Križevačkog uličnog festivala održane su i predstave za djecu.

Proglašena najbolja vina

Po prvi puta u Križevcima je održana izložba vina „Zlatna vina Alpe Adria“ u organizaciji Udruge vinogradara i vinara "Bilikum" Križevci i Zajednice udruge vinogradara, vinara i voćara Koprivničko-križevačke županije.

Gradonačelnik primio predstavnike povijesnih postrojbi Hrvatske vojske

U Maloj vijećnici Grada Križevaca gradonačelnik Mario Rajn upriličio je prijem za predstavnike povijesnih postrojbi Hrvatske vojske koji su danas posjetili Grad Križevce.  

Otvoreno jubilarno 50. Križevačko veliko spravišče

Tradicionalnom predstavom o pomirbi križevačkih purgera i kalničkih šljivara službeno je jučer, 9. lipnja 2017. godine otvoreno jubilarno 50. po redu Križevačko veliko spravišče.  

Još jedna akcija „Sigurno i vješto u prometu“

U sklopu Križevačkog velikog spravišča održana je akcija spretnosti u vožnji „Sigurno i vješto u prometu“ na kojoj su sudjelovala djeca iz svih vrtića na području Grada Križevaca.

Održano Malo veliko spravišče

Već tradicionalno u sklopu Križevačkog velikog spravišča održano je Malo veliko spravišče na kojem je nastupio velik broj djece.

Upis djece u Dječju igraonicu

Gradska knjižnica „Franjo Marković“ Križevci poziva  roditelje na upis djece predškolskog uzrasta u Dječju igraonicu, za jesenski period od 1. rujna 2017. godine, i to:•    za grupe BEBE za djecu od 1 do 3 godine, boravak djece u igraonicu u trajanju od 1 sat uz pratnju, 2x tjedno•    za grupe djece  od 3 do 7 godina, organizirana igra u trajanju od 1,5 sata, 3x tjedno Upisom u Igraonicu, uz organiziranu igru, dijete postaje članom  Gradske knjižnice ...

U nedjelju otvorena tržnica rabljenih knjiga

U atriju Gradske knjižnice „Franjo Marković“ u nedjelju, 11. lipnja 2017. godine od 9,00 do 13,00 sati održat će se otvorena tržnica rabljenih knjiga. Iz knjižnice pozivaju sve zainteresirane da se pridruže ovom događaju i prodaju svoje knjige, a za ovu prigodu će i izdavač Nova stvarnost nuditi svoje naslove po prigodnim cijenama. Vremenik: 8 – 9 sati                     priprema prodajnih štando...

U petak Pivišče križevačkih kućnih pivara

U sklopu Križevačkog velikog spravišča u petak, 9. lipnja 2017. godine s početkom u 21,00 sat u atriju Likovne galerije na Nemčićevom trgu održat će se „Pivišče križevačkih kućnih pivara“. Na Pivišču će se moći probati razne pive koje su pripremili članovi Križevačke udruge pivara, a u ponudi će biti i pivski pereci, kobasice i rock glazba. Za ovu prigodu članovi su pripremili i posebno pivo lagane pitkosti i svježe arome češkog hmelja pod nazivom "Pomirbeno". ...

Predstavljen Osteogrow – lijek za regeneraciju kostiju

Novi inovativni biokompatibilni  lijek za regeneraciju kostiju „Osteogrow“ predstavljen je danas u Razvojnom  centru i tehnološkom parku Križevci.O ovom lijeku govorili su voditeljica Ureda za znanost i transfer tehnologije na Medicinskom fakultetu u Zagrebu Smiljka Vikić-Topić te akademik Slobodan Vukičević koji je posebni naglasak stavio na primjenu tog otkrića te njegov značaj za Hrvatsku. ...

Održana sjednica o organizaciji moto utrke „Nagrada Križevaca 2017.“

U prostorijama AMK „Križevci“ održana je zajednička sjednica Upravnog odbora AMK i MK Križevci te Organizacijskog odbora moto utrke „Nagrada Križevaca 2017.“. Ovogodišnja moto utrka vozit će se za Otvoreno prvenstvo Hrvatske i Kup HAK-a, a održat će se u nedjelju, 18. lipnja 2017. godine.

Tulum slova u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju

U Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju učenice Srednje gospodarske škole Nikolina Hubina, Lea Penđak, Lorena Picig, Irena Paula Ištok i Anamarija Vuković zajedno sa svojim profesoricama hrvatskog jezika Mihaelom Nemčec, Martinom Čengić, te knjižničarom Tomislavom Ružićem i ravnateljem Tonijem Svobodom održale su „Tulum slova“. ...

HŽ pripremio jeftinije karte za posjetitelje Spravišča

HŽ Putnički prijevoz pripremio je za sve posjetitelje Križevačkog velikog spravišča 40 posto popusta na cijenu karata u 1. i 2. razredu redovnih vlakova. Povlastica vrijedi od 8. lipnja od 0:00 sati do 12. lipnja do 24:00 sata.Putnici koji namjeravaju posjetiti Križevačko veliko Spravišče u navedene dane trebaju pri kupnji karte izjaviti da putuju na Spravišče, a povratnu prijevoznu kartu potrebno je na poleđini ovjeriti pečatom organizatora u Turističkom informativnom centru u Križevcima u dane...

izbori 2017

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Sv. Marko Križevčanin

svMarko

Svetac zaštitnik Grada Križevaca

Vremenska prognoza

Besplatni internet

wifi

 

Nazad na vrh