>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

U četvrtak 12. siječnja 2017. gradonačelnik Branko Hrg održao je prijem za svećenike i časne sestre sa šireg križevačkog područja, a prisutan je bio i poglavar grkokatoličke biskupije mons. Nikola Kekić. Prijemu su prisustvovali i zamjenici gradonačelnika Tomislav Katanović i Ivan Vuk, pročelnica Stručne službe  Ana Lukačić-Lojen, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mladen Tenodi, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Darko Masnec i predsjednik Gradskog vijeća Dragutin Guzalić.

IMG_6178.jpg

Na samom početku ovog već tradicionalnog prijema, svima prisutnima obratio se gradonačelnik kazavši kako ga veseli ova tradicija okupljanja na početku godine te dobra suradnja koja traje već 16 godina. Zahvalio se na molitvama i blagoslovu prostora, ali i na suradnji lokalne samouprave i Crkve. Također se zahvalio na mnogim uspješnim programima koje su skupa realizirali, posebno na projektima koji su vezani uz sv. Marka Križevčanina.

Vladika križevački Nikola Kekić zahvalio se na pozivu te je istaknuo kako cijela duhovna zajednica prati u molitvama cijelu našu domovinu i sve one koji njome upravljaju. Također je poželio svim djelatnicima u Gradskoj upravi da sve ono što je planirano bude i ostvareno na dobrobit građana Grada Križevaca. Osvrnuvši se na ljepote koje su dio povijesne baštine Grada najavio je kako će 17.06.2017. započeti  godina Križevačke eparhije, odnosno proslava 240. obljetnice od osnutka Grkokatoličke biskupije u Križevcima koja će biti upriličena izdavanjem liturgijske tiskovine, hodočašćem u Svetu zemlju, Beč i Rim te izložbama i koncertima.

U ime svećenika i časnih sestara, gradonačelnika je pozdravio i vlč. Stjepan Soviček koji je blagoslovio prisutne, prostor Gradske uprave kao i sve zaposlenike.

Dan otvorenih vrata Udruge "Maslačak"

Kao i svake godine Udruga „Maslačak“ Križevci uključila se u obilježavanje „Dana otvorenih vrata udruga“, manifestaciju koju organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Velik broj posjetitelja na Promenadnom koncertu Glazbene škole

Promenadnim koncertom održanim u Velikoj dvorani Hrvatskog doma završilo je obilježavanje Dana Glazbene škole Alberta Štrige Križevci. Koncert je okupio velik broj posjetitelja, među kojima je bio i gradonačelnik Branko Hrg.

Još jedan uspješan projekt Udruge osoba s invaliditetom

Udruga osoba s invaliditetom Križevci održala je početnu konferenciju u sklopu provedbe projekta "Usluge osobne asistencije II".

Ishođena građevinska dozvola za semaforizaciju i rekonstrukciju Koprivničke ulice

Današnjim danom postala je pravomoćna građevinska dozvola za semaforizaciju križanja Koprivničke i Gundulićeve ulice i za rekonstrukciju Koprivničke ulice. Ovako su ispunjeni svi uvjeti te Hrvatske ceste mogu pokrenuti postupak javne nabave. Procijenjena vrijednost ovog projekta je oko 3,6 milijuna kuna.

Članovi Udruge "Maslačak" boravili u Šimatovu

Članovi Udruge "Maslačak" Križevci uz pratnju voditeljice Martine Benjak i majki dvoje članova Nade Domitrović i Jasenke Kokor boravilo je po treći put u malom mjestu Šimatovo u samom srcu Gorskog kotara u obnovljenoj školi na poziv Centra za rehabilitaciju Zagreb. ...

Održan još jedan tehnički zbor žurnih službi

U sklopu obilježavanja Mjeseca od zaštite od požara i Tjedna crvenog križa na Strossmayerovom trgu u Križevcima održan je tehnički zbor žurnih službi koje djeluju na području grada Križevaca.

9. Dani hrvatskih svetaca i blaženika od 25. do 28. svibnja

Od 25. do 28. svibnja 2017. godine u Križevcima će se održati 9. Dani hrvatskih svetaca i blaženika. Ove godine pretprogramom i misnim slavljem bit će tematizirani sv. Marko Križevčanin, hrvatski janjevački blaženici bl. Serafin Glasnović Kodić, bl. Anton Muzić i sluga Božji Alojzije Palić, mučenik dominikanac fr. Dominik Barač i sluga Božji Franjo Kuharić. ...

Novo priznanje Udruzi "Maslačak"

Povodom 60 godina Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održan je svečani koncert kojem je prisustvovalo i nekoliko članova Udruge „Maslačak“ Križevci.

Još jedna pobjeda NK Križevci

Članovi NK Križevci prošle  subote ostvarili su još jednu pobjedu. U utakmici protiv NK Zdenka 91´ iz Velikih Zdenaca pobijedili su 5-1.Pogotke za Križevce postigli su Maras, Orejaš, Rumenjak, Babić i Mladen.

Klub "Agata" bio domaćin edukativnog druženja

Klub žena s bolestima dojke „Agata“ bio je domaćin edukativnog druženje klubova žena oboljelih od raka dojke te liga za borbu protiv raka.

Otvorena izložba slika mlade Maše Gagro

U prostoru Galerije K2 otvorena je  izložba slika pod nazivom „Pastelna priča“ učenice osmog razreda Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Križevci Maše Gagro.  

Udruga „Bilikum“ uselila u novi prostor

Udruga vinogradara i vinara „Bilikum“ Križevci uselila je u prostore Križevačkih štatuta pa je tim povodom ugostila gradonačelnika Branka Hrga.

Maturanti proslavili zadnji dan škole

Još jedna generacija maturanata uspješno je privela kraj svog srednješkolskog obrazovanja. Kao i svake godine, maturanti su se okupili ispred Sportske dvorane Osnovne škole Ljudevita Modeca nakon čega su u povorci krenuli prema Strossmayerovom trgu predvođeni mažoretkinjama i udaraljkašima Glazbene škole Alberta Štrige.

Obilježen Dan Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci

Povodom Dana Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci polaznici i djelatnici Centra priredili su bogat program.

Dječji vrtić Križevci stekao status Eko škole

Dječji vrtić Križevci stekao je Međunarodni status Eko škole pa je tim povodom danas održana svečanost podizanja Zelene zastave sa oznakom Eko škole.

Gradski muzej obilježio 37. Međunarodni dan muzeja

U sklopu obilježavanja 37. Međunarodnog dana muzeja Gradski muzej Križevci organizirao je predavanje i izložbu.

Održan koncert udaraljkaša u Područnoj školi Majurec

Povodom Majčinog dana u Područnoj školi Majurec održan je koncert udaraljkaša Glazbene škole Alberta Štrige. Koncert je okupio velik broj djece, roditelja i mještana koje su na samom početku pozdravili ravnatelj Osnovne škole "Vladimir Nazor" Križevci Igor Brkić te zamjenik gradonačelnika Ivan Vuk.

16. Olimpijski festival dječjih vrtića obilježila vrijedna donacija HOO-a

Preko 300 djece sudjelovalo je na 16. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića u sklopu kojeg su ujedno uručene nove lopte vrtićima, sportskim školama i županijskim nogometnim klubovima s područja Grada Križevaca od strane Hrvatskog olimpijskog odbora.

Ministar Marić uručio Odluku o darovanju prostora bivše vojarne Gradu

Ministar državne imovine Goran Marić uručio je danas gradonačelniku Branku Hrgu Odluku Povjerenstva Vlade za raspolaganje nekretninama u vlasništvu Republike Hrvatske o darovanju Gradu Križevcima prostora bivše vojarne.

Svečano otvoren Izdvojeni pogon Komunalnog poduzeća Križevci

Gradonačelnik Branko Hrg zajedno sa županom Darkom Korenom, zamjenikom gradonačelnika Ivanom Vukom, direktorom Komunalnog poduzeća Križevci Goranom Gregurekom te djelatnicima Komunalnog poduzeća rezanjem torte svečano je otvorio  I. fazu izgradnje Izdvojenog pogona Komunalnog poduzeća d.o.o. u Cubincu. ...

HAZU organizirao znanstvenu tribinu

Zavod za znanstvenoistraživački i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Koprivničko-križevačke županije u Križevcima organizirao je znanstvenu tribinu na temu „Mora li milijarda ljudi gladovati … i u XXI stoljeću???“ na kojoj je predavač bio akademik Ferdo Bašić. ...

NK Križevci idu u finale županijskog kupa u nogometu

Na Gradskom stadionu u Križevcima jučer su nogometaši NK Križevci pobijedili NK Kalinovac rezultatom 4-2 te tako izborili finale i plasman u Hrvatski nogometni kup. Pogotke za NK Križevci postigli su Rumenjak, Mladen, Maras i Kofler. U finalu će igrati protiv NK Borac Imbriovec.

Raspisan natječaj za 9. književni Kranjčić 2017.

U organizaciji Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“ u ponedjeljak 15. svibnja 2017. raspisan je natječaj za 9. Susret hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić“. Riječ je o jedinom natječaju za suvremenu duhovnu književnost protkanu kršćanskim vrednotama u kratkim književnim žanrovima (poezija, kratka priča, putopis, esej, monodrama) u Republici Hrvatskoj. ...

Sutra otvorenje Izdvojenog pogona Komunalnog poduzeća

Sutra, 18. svibnja 2017. godine s početkom u 11,00 sati svečano će se otvoriti Izdvojeni pogon Komunalnog poduzeća Križevci u Cubincu.

Križevačko veliko spravišče od 9. do 11. lipnja

Križevačko veliko spravišče bila je tema današnjeg sastanka gradonačelnika Branka Hrga, pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Darka Masneca te direktorice Turističke zajednice grada Križevaca Olinke Gjigaš.

Druženje učenika područnih škola

Povodom Dana Osnovne škole Ljudevita Modeca u Područnoj školi Vojakovac organizirano je druženje učenika područnih škola.

Svečano otvorene Belupove nove tvornice

U Koprivnici je danas predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković svečano otvorio Belupove nove tvornice krutih i polukrutih te tekućih oblika lijekova, a otvorenju su u ime Grada Križevaca prisustvovali gradonačelnik Branko Hrg i zamjenik gradonačelnika Ivan Vuk. ...

U srijedu koncert Laure Vadjon i Krešimira Hasa

U srijedu, 17. svibnja 2017. godine s početkom u 20,00 sati u crkvi sv. Križa održat će se koncert hrvatskih glazbenika - violinistice Laure Vadjon  i orguljaša Krešimira Hasa. Koncert organiziraju Ogranak Matice hrvatske u Križevcima i Župa sv. Ane.

Članovi Udruge „Maslačak“ posjetili Đurđevac

Članovi Udruge „Maslačak“ Križevci družili su se u Đurđevcu s prijateljima iz Udruge „Latica“ Koprivnica, Udruge „Srce“ Sveti Ivan Zelina, Udruge „Ludbreško srce“ Ludbreg, Udruge „Sunce“ Novi Marof i Udruge „Mali princ“ Đurđevac.

Povodom Dana Glazbene škole održan koncert nagrađenih učenika

U sklopu obilježavanja Dana Glazbene škole Alberta Štrige jučer je u crkvi sv. Ane održan koncert nagrađenih učenika.

Održana svečana priredba povodom Majčinog dana

Povodom Majčinog dana u holu Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Križevci održana je svečana priredba.

Sastanak povodom održavanja „Ljetni kamp Čovjek – svijet 2017“

Predstavnici Djela Marijinog – Pokreta fokolara posjetili su danas gradonačelnika Branka Hrga kako bi ga informirali o održavanju „Ljetni kamp Čovjek – svijet 2017.“ od 16. do 23. srpnja u Centru Mariapoli u Križevcima.

Predsjednica Udruge „Maslačak“ predstavila novi projekt

Predsjednica Udruge „Maslačak“  Križevci Tamara Premuš predstavila  je danas gradonačelniku Branku Hrgu i pročelniku Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mladenu Tenodiju novi projekt.

Održana All Star utakmica u košarci

U Sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci proteklog je vikenda održana All Star utakmica  juniora  između Košarkaškog kluba Radnik i Selekcije lige koja je završila rezultatom 111:76 za Selekciju.

Odličan nastup Tamburaškog orkestra

U Velikoj dvorani Hrvatskog doma održana je Večer uz tambure, prvi od koncerata organiziran povodom obilježavanja Dana Glazbene škole Alberta Štrige.  

Međunarodni dan obitelji

Ni jedna kuća nije stabilna bez temelja, tako ni društvo ne može biti stabilno bez svog temelja, obitelji. Na nama je da suočeni s brojnim izazovima suvremenog društva očuvamo obitelj i njene vrijednosti.Sretan Međunarodni dan obitelji! GradonačelnikBranko Hrg ...

Gradonačelnikova čestitka povodom Majčinog dana

Svim majkama sretan Majčin dan! Gradonačelnik Branko Hrg 

Vijeće srpske nacionalne manjine obilježilo Dan Vijeća

Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Križevaca proslavilo je Dan Vijeća svetom liturgijom u crkvi sv. Save te svečanom sjednicom.

Križevci treći po povlačenju EU sredstava

Prema analizi podataka Ministarstva financija o izvršenju lokalnih proračuna u razdoblju od 2013. do 2015. godine, a koju je proveo gradonacelnik.hr, Grad Križevci ponovno je zauzeo treće mjesto među gradovima u Republici Hrvatskoj kada se gleda iskorištenost EU fondova po stanovniku i drugi kada se gleda udio u ukupnim pomoćima Europske unije svim gradovima. Ukupno je ostvareno 305,42 kune po stanovniku, a kada se gleda udio u ukupnim pomoćima, Križevci su ostvarili 9,53 posto. ...

Obilježen Dan Osnovne škole "Grigor Vitez" Sveti Ivan Žabno

Osnovna škola „Grigor Vitez“ Sveti Ivan Žabno bogatim programom obilježila je Dan škole.

Obavijest o pregledu prskalica i raspršivača

U skladu sa Zakonom o održivoj uporabi pesticida (NN 14/2014) i Pravilnikom o održivoj uporabi pesticida (NN 142/2012), strojevi za primjenu pesticida podliježu redovitim pregledima svake 3 godine radi utvrđivanja ispunjavaju li sve potrebne sigurnosne, ekološke i zdravstvene zahtjeve.

U utorak književni susret i predstavljanje djela Pavla Pavličića

Ogranak Matice hrvatske u Križevcima poziva Vas na književni susret koji će se održati u utorak, 16. svibnja 2017. godine u Srednjoj školi "Ivan Seljanec" s početkom u 18,00 sati. Na susretu će književnik Pavao Pavličić predstaviti djela "Koraljna vrata" i "Dobri duh Zagreba".

Koncerti povodom Dana Glazbene škole Alberta Štrige

Glazbena škola Alberta Štrige Križevci obilježava Dan škole pa će se tom prigodom održati nekoliko koncerata.

U okviru projekta "Rukom pod ruku" članovi Udruge "Maslačak" posjetili Zagreb

Članovi Udruge „Maslačak“, njih tridesetak koji su uključeni u projekt "Rukom pod ruku", posjetili su Hrvatsko kazalište lutaka i gledali predstavu "Putovanje Šegrta Hlapića".

50. Križevačko veliko Spravišče

 spravisce2017

izbori 2017

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Sv. Marko Križevčanin

svMarko

Svetac zaštitnik Grada Križevaca

Vremenska prognoza

Besplatni internet

wifi

 

Nazad na vrh