>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

DSCN3823

U utorak, 24. veljače 2015. godine s početkom u 9 sati u Maloj vijećnici Grada Križevaca održano je svečano potpisivanje Ugovora o načinu i uvjetima ostvarivanja prava studenata na povrat otplaćenih rata studentskog kredita.
Gradonačelnik Grada Križevaca Branko Hrg prije potpisivanja ugovora pozdravio je studente i podsjetio ih da uspješnim studentima s prebivalištem na području Grada Križevaca, koji će redovito i u propisanim rokovima izvršavati svoje studentske obveze i nakon završetka studija nastaviti prebivati na području Grada, daje se mogućnost da studentski kredit pretvore u stipendiju. Predstavio je i niz novih mjera za mlade koje će nastojati ostvariti u gradu Križevcima i zaželio im uspjeh u budućem školovanju. Iste želje studentima uputio je i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mladen Tenodi.
Studentima se obratio i zamjenik gradonačelnika Tomislav Katanović, koji im je ukratko govorio o projektu Razvojnog centra i tehnološkog parka s željom da uspješne i inovativne studente potakne na poduzetničke ideje i mogućnosti samozapošljavanja.
Ugovor je potpisan sa 13 studenata, a svečanom potpisivanju prisustvovalo je petero studenata/ica.

DSCN3825

DSCN3834

DSCN3840

 

Kolibrići premijerno prikazali novu predstavu „Lice“

U prepunoj multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice „Franjo Marković“ danas je održana premijera predstave „Lice“ u izvedbi križevačke dramsko-scenske družine „Kolibrići“.

Projekt „Zajedno u radu i igri!“

U utorak, 13.3.2018., učenici 5.-8. razreda učiteljice Snežane Premužić i stručna suradnica Tihana Doskočil iz Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci posjetili su prijatelje 2. b razreda učiteljice Suzane Balić i pripravnicu Andreu Šturbek u Osnovnoj školi Ljudevita Modeca Križevci u sklopu projekta „Zajedno u radu i igri!“. ...

Vlado Jurčević novi predsjednik Udruge umirovljenika unutarnjih poslova – Podružnica Križevci

Udruga umirovljenika unutarnjih poslova, Podružnica Križevci održala je u srijedu, 14. ožujka godišnju izvještajno-izbornu skupštinu na kojoj je za novog predsjednika izabran Vlado Jurčević.

Održana 6. sjednica Kolegija gradonačelnika

U Maloj vijećnici Grada Križevaca danas je održana 6. sjednica Kolegija gradonačelnika na kojoj je razmatrano 10 točaka dnevnog reda. 

Uključite se u anketu o produljenom radu dječjih vrtića

Grad Križevci u suradnji s dječjim vrtićima koji djeluju na području Grada Križevaca razmatra prijavu na natječaj financiran iz Europskog socijalnog fonda „Unapređenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“ putem kojeg je moguće ostvariti sredstva za financiranje produljenog rada dječjih vrtića. Kako bismo stekli uvid u potrebe građana za produljenim radom dječjih vrtića, pozivamo vas da ispunite anketni upitnik kojeg možete preuzeti OVDJE. Anketni upitnik može ...

U tijeku je uređenje prostorija Udruge „Vrtuljak“

U tijeku je uređenje novih prostorija Centra za promicanje zdravog razvoja djece, mladih i obitelji „Vrtuljak“ koje je Udruzi na korištenje dao Grad Križevci. Tijek radova obišli su danas zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, predsjednica Udruge Tara Medaković, zamjenica predsjednice Ivona Hrg i članica Mihaela Brkić.

Djelatnice i volonterke HERE sudjelovale na dvodnevnoj edukaciji o pružanju pomoći i…

U okviru programa „Mreža podrške i suradnje žrtvama i svjedocima kaznenih djela“ 5. i 6. ožujka 2018. godine, u Zagrebu u organizaciji Ženske sobe organiziran je dvodnevna specijalizirana edukacija za organizacije civilnog društva koje se bave pružanjem pomoći i podrške žrtvama kaznenih djela.  

DVD Cubinec održao redovnu godišnju skupštinu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Cubinec održalo je prošli vikend svoju redovnu godišnju skupštinu.

Redovna godišnja skupština DVD-a Dijankovec

Dobrovoljno vatrogasno društvo Dijankovec održalo je svoju 83. godišnju skupštinu. Na Skupštini je usvojeno Izvješće o radu za 2017. i Plan rada za 2018. godinu koje su prezentirali predsjednik Društva Darko Harča i zapovjednik Zdravko Štefoić.

Održano gradsko-međuopćinsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

 U subotu, 10. ožujka Gradsko društvo Crvenog križa Križevci organiziralo je u Osnovnoj školi Ljudevita Modeca u Križevcima gradsko-međuopćinsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa za osnovne i srednje škole Križevaca i općina: Sv. Petar Orehovec i Gornja Rijeka.

Prikupljena 171 doza krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci u suradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu iz Zagreba provodilo je u četvrtak i petak u prostoru Komunalnog poduzeća akciju dobrovoljnog darivanja krvi. U dva dana prikupljeno je ukupno 171 doza krvi, a akciji su se odazvali i gradonačelnik Mario Rajn te zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević. {gallery}DDK-3-18{/gallery}...

Otvoren 14. Culture Shock Festival

Gradonačelnik Mario Rajn jučer je otvorio 14. izdanje Culture Shock Festivala koji zajednički organiziraju križevačke udruge P.O.I.N.T. i K.V.A.R.K.

U Gradskoj knjižnici obilježen Međunarodni dan žena

Povodom Međunarodnog dana žena, u organizaciji Grada Križevaca i Gradske knjižnice „Franjo Marković“ jučer je u multimedijskoj dvorani održano predstavljanje knjige Josipe Pavičić Berardini „Šest milimetara“.

Gradonačelnik Rajn i zamjenik Šaško predstavili Poslovnu zonu Gornji Čret

S ciljem prezentiranja Poslovne zone Gornji Čret, gradonačelnik Mario Rajn i zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško održali su danas sastanak s direktoricom Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu Veleposlanstva Republike Austrije Sonjom Holocher-Ertl.

Učiteljica Gordana Novak jedina predstavnica Hrvatske na 4. susretu Education Exchange

Gradonačelnik Mario Rajn održao je danas prijem za učiteljicu engleskog jezika u Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ Gordanu Novak koja će kao jedina predstavnica Hrvatske sudjelovati na 4. godišnjem susretu „Education Exchange“ u Singapuru od 13. do 15. ožujka. Susret organizira Microsoft, a okupit će oko 300 inovativnih edukatora iz cijelog svijeta koji će podijeliti svoja iskustva o korištenju tehnologije u učionici s ciljem poboljšanja rezultata učenja i promjene obrazovanja općenito. Profeso...

Sastao se Stožer civilne zaštite Grada Križevaca

U Gradskoj upravi danas je održana sjednica Stožera civilne zaštite Grada Križevaca koju je otvorio zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević, ujedno i načelnik Stožera.Sjednica je sazvana kako bi se analiziralo trenutno stanje, kao i potencijalna opasnost od poplava na području Grada Križevaca.

Gradonačelnikova čestitka povodom Međunarodnog dana žena

Drage žene, Danas obilježavamo vaš dan, Međunarodni dan žena. Prilika je to da se prisjetimo važnosti vaše uloge u društvu i da vam uputimo iskrenu zahvalu za vašu požrtvovnost, prednost, ustrajnost te za brigu i nježnost koju svakodnevno iskazujete uz sve poslovne i kućanske obaveze koje imate.Pažnja koju zaslužujete ne bi vam se trebala iskazivati samo na današnji dan, nego apsolutno svaki dan u godini! Sretan vam Međunarodni dan žena!   Vaš gradonačelnik Mario Rajn ...

Obavijest mikro, malim i srednjim poduzetnicima

U Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta održana je informativna radionica na temu objave poziva „Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta malih i srednjih poduzeća“.

Novo radno vrijeme Gradske uprave – od 8,00 do 16,00

Obavještavamo sve građane i stranke kako Gradska uprava Grada Križevaca od ponedjeljka, 12. ožujka 2018. godine počinje s radom od 8,00 do 16,00 sati. Novo radno vrijeme je uvedeno jer se radno vrijeme velikog broja građana i stranaka preklapalo s dosadašnjim radnim vremenom Gradske uprave (od 7,00 do 15,00 sati). Nadamo se da ćemo ovim novim radnim vremenom povećati našu dostupnosti svim građanima i strankama.   Gradska uprava Grada Križevaca stoji vam na usluzi i veselimo se daljn...

Održana tribina „Tko su edukacijski rehabilitatori?“

U siječnju ove godine Hrvatski sabor donio je odluku kojom je 1. ožujka proglasio Nacionalnim danom edukacijskih rehabilitatora. Kako bi utjecali na prepoznavanje i vrednovanje uloge edukacijskih rehabilitatora te promicali prava djece i odraslih s teškoćama u razvoju, edukacijski rehabilitatori, djelatnici Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci održali su tribinu na temu „Tko su edukacijski rehabilitatori?“. ...

Grad dobio priznanje za izvrsnost

Portal gradonacelnik.hr dodijelio je Gradu Križevcima priznanje za izvrsnost s obzirom da se Grad Križevci našao više od tri puta u TOP 10 kategoriji prema analizi proračuna i ostalih mjerljivih i usporedivih kategorija.

Održana skupština DVD-a Kloštar Vojakovački

Dobrovoljno vatrogasno društvo Kloštar Vojakovački održalo je svoju godišnju skupštinu.

DVD Srednji Dubovec održao godišnju skupštinu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Srednji Dubovec održalo je 83. redovnu godišnju skupštinu koja je okupila brojne goste i čak 20 dobrovoljno vatrogasnih društva.Skupštinu je otvorio Zdravko Zajec, a skupštinom je predsjedao Željko Rusan u ime radnog voditeljstva.

U Križevcima održano Županijsko natjecanje iz tehničke kulture

Preko 60 učenika osnovnih škola diljem Koprivničko-križevačke županije okupilo se u petak, 2. ožujka u Osnovnoj školi Ljudevita Modeca Križevci na 60. po redu Županijskom natjecanju iz tehničke kulture.

U Križevcima održana Županijska smotra likovnog stvaralaštva „LIK 2018.“

U Galeriji K2 danas je održana Županijska smotra likovnog stvaralaštva osnovnih i srednjih škola pod nazivom „LIK 2018“.

U tijeku su radovi na uređenju prostorija Nogometnog kluba Križevci

Od početka veljače traju intenzivni radovi na uređenju svlačionica i sanitarnog čvora na gradskom stadionu u Križevcima. Do sada je postavljena nova stolarija koja je financirana sredstvima NK Križevaca, članova Uprave i Zajednice športskih udruga Križevci u ukupnom iznosu od 17.000,00 kuna.

Pedijatrica održala predavanje o sprječavanju nesreća kod djece

U sklopu akcije „Grad Križevci – prijatelj djece“ jučer je u Dječjem vrtiću Križevci održano predavanje doktorice pedijatrice Tatjane Relić-Niemčić o sprječavanju nesreća kod djece.

Projekt Aglomeracije Križevci ušao u popis projekata koji će ići u javnu…

Zahvaljujući zajedničkom radu gradonačelnika Marija Rajna, saborskog zastupnika Branka Hrga i zamjenika generalnog direktora Hrvatskih voda Davora Vukmirića projekt Aglomeracije Križevci uvršten je u popis projekata koji će ići u javnu nabavu za 2018. godinu.

Predstavljena knjiga "Našim Križevcima"

U prepunoj multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice „Franjo Marković“ jučer je predstavljena knjiga autora prof. dr. sc. Valentina Puževskog „Našim Križevcima“.

Krenule pripreme za postavljanje prve fotonaponske elektrane na javnom objektu u Križevcima

U Gradskoj upravi Grada Križevaca danas je održan sastanak na temu postavljanja fotonaponske elektrane na zgradu Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci. 

Uključite se u savjetovanje o Gradskom programu za mlade Grada Križevaca

Pozivamo sve zainteresirane građane na sudjelovanje u javnoj raspravi i savjetovanju sa zainteresiranom javnošću o prijedlogu Gradskog programa za mlade Grada Križevaca.

Posjet učenika drugog razreda Srednjoj školi ''Ivan Seljanec'' Križevci

Učenici 2. b razreda Osnovne škole Ljudevita Modeca, s učiteljicom Suzanom Balić i pripravnicom Andreom Šturbek, posjetili su kuharski praktikum Srednje škole „Ivan Seljanec” Križevci. Na satu Prirode i društva učenici su učili o zdravoj prehrani te su teorijski dio odlučili provjeriti u praksi. U SŠ „Ivan Seljanec” ljubazno su ih dočekali nastavnici Mišel Doskočil i Boro Petrek sa svojim maturantima, smjer kuhar i konobar.  ...

U Osnovnoj školi "Vladimir Nazor" održan Skype susret s europarlamentarcem

U sklopu Erasmus + projekta Suvremena škola koji se provodi u Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ u ponedjeljak, 26. veljače održan je Skype susret s Brianom Hayesom, članom Europskog parlamenta. Učenici osmih i šestih razreda ugostili su i nekoliko svojih kolega iz Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog.

Križevčani dominirali na proglašenju najuspješnijih sportašica, sportaša i sportskih ekipa Županije

U utorak, 27. veljače 2018. godine u Križevcima je održano proglašenje najuspješnijih sportašica, sportaša i sportskih ekipa Koprivničko-križevačke županije u 2017. godini. Svečanosti, koju je organizirala Zajednica sportova Koprivničko-križevačke županije, bio je prisutan gradonačelnik Križevaca Mario Rajn. ...

Redovna godišnja skupština DVD-a Lemeš Križevački

Dobrovoljno vatrogasno društvo Lemeš Križevački održalo je svoju redovnu godišnju skupštinu. Kroz Skupštinu, članovi DVD-a prisjetili su se dva događaja koja su posebno obilježila proteklu godinu, prerana smrt njihove članice Martine Piškorić te požar na obiteljskoj kući obitelji Kovač. ...

Dobrovoljno vatrogasno društvo Povelić održalo redovnu godišnju skupštinu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Povelić održalo je u nedjelju, 25. veljače redovnu godišnju skupštinu koja je okupila  mještane, prijateljska dobrovoljna vatrogasna društva te goste.

DVD Majurec održao godišnju skupštinu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Majurec održalo je redovnu godišnju skupštinu koju je otvorila predsjednica Društva Dijana Jandrašec.

Gradonačelnik Rajn potpisao ugovore s novim korisnicima studentskog kredita

U Maloj gradskoj vijećnici u subotu, 24. veljače gradonačelnik Mario Rajn potpisao je s 11 studenata, novih korisnika studentskog kredita ugovore o načinu i uvjetima ostvarivanja prava studenata na povrat otplaćenih rata studentskog kredita.

Obavijest o energetskoj obnovi obiteljskih kuća – još uvijek nema natječaja

Zbog čestih upita građana vezano uz novi natječaj za energetsku obnovu obiteljskih kuća, obavještavamo Vas kako isti još uvijek nije raspisan.   Zadnji raspisani natječaj bio je 2015. godine, a na stranici Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja stoji kako još nije ispunjen osnovni preduvjet za pripremu Poziva koji je vezan za izmjene Uredbe (EU) br. 1303/2013 Europskog parlamenta i Vijeća od 17. prosinca 2013.Pozivamo Vas da pratite stranicu www.krizevci.hr ili www.mgipu.hr gdj...

Uključite se u savjetovanje o promjeni radnog vremena Gradske uprave Grada Križevaca

Na stranici Gradske uprave Grada Križevaca objavljeno je Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću oko nove Odluke o radnom vremenu prema kojoj bi Gradska uprava Grada Križevaca počevši s 12. ožujkom 2018. godine radila od 8 do 16 sati. Trenutno Gradska uprava radi od 7 do 15 sati, a novim radnim vremenom Gradska uprava Grada Križevaca želi postati otvorenija i dostupnija svojima građanima. Pozivamo Vas da se uključite u savjetovanje koje je otvoreno do 5. ožujka. Više informacija možete pronaći...

Grad Križevci uključen u akciju „Gradovi i općine – prijatelji djece“

Donošenjem Plana aktivnosti za 2018. godinu u sklopu akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ na prošlom Gradskom vijeću, Grad Križevci kreće u stjecanje prestižne titule „Grad Križevci – prijatelj djece“.

Udruga „Maslačak“ domaćin susreta udruga

Udruga "Maslačak" Križevci je u subotu, 17. veljače bila domaćin udrugama iz sedam gradova. Na ovaj susret stigli su članovi udruga "Ludbreško sunce" iz Ludbrega, "Mali princ" iz Đurđevca, "Latice" iz Koprivnice, "Korak dalje" iz Daruvara, "Sunce" iz Novog Marofa, "Srce"iz Svetog Ivana Zeline i Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Bjelovar.     ...

Poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Križevaca

Na temelju članka 9. Odluke o javnim priznanjima Grada Križevaca ("Službeni vjesnik Grada Križevaca", broj 3/06. i 1/09), Odbor za dodjelu javnih priznanja Grada Križevaca P O Z I V A pravne i fizičke osobe, građane i druge organizacijske oblike na podnošenje prijedloga za dodjelu JAVNIH PRIZNANJA GRADA KRIŽEVACA 1. Proglašenje počasnim građaninom Grada Križevaca,2. Nagrada za životno djelo,3. Plaketa Grada Križevaca,4. Priznanje Grada Križevaca. ...

Pozivamo vas da budete dio 51. Križevačkog velikog spravišča

Razmišljali ste o glumi, ali nikada niste dobili svojih pet minuta? Odlično, tražimo upravo vas! Grad Križevci i Turistička zajednica Grada Križevaca pozivaju vas da budete dio predstave pomirbe kalničkih šljivara i križevačkih purgera u sklopu 51. Križevačkog velikog spravišča i tako budete na povijesnom popisu ljudi koji su kroz godine dali svoj doprinos legendi i pomogli u održavanju Spravišča.Tražimo još glumaca amatera koji su spremni izdvojiti svoje vrijeme i dati svoj doprinos održavanju...

Dobrovoljno vatrogasno društvo Vujići održalo skupštinu

Uz prisutnost brojnih društava i puno djece, Dobrovoljno vatrogasno društvo Vujići održalo je redovnu godišnju skupštinu.

Najava događanja

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Sv. Marko Križevčanin

svMarko

Svetac zaštitnik Grada Križevaca

Turistička kamera

Nazad na vrh