>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

Administracija IT sustava kroz Power BI by Tomislav Poljak

Kalendar
Najave
Datum
Subota, 09.12.2017. 18:00 - 20:30

Description

Na redovnom sastanku IT Pro User Grupe Križevci u prosincu predavanje na temu upotrebe Power BI alata u administraciji IT sustava održat će Tomislav Poljak.

Praćenje i administracija servera, održavanje korisničkih grupa i računala, upravljanje sigurnosnim nadogradnjama i administracija instaliranih aplikacija osnova su kvalitetnog održavanja, a opet Ransomware i ostali cryptonapadi napravili su ove godine mnogo štete IT sustavima. Postoje mnogi načini zaštite koji se u godini velikih cybersecurity napada pokazuju izuzetno bitni i korisni. Možda će zvučati čudno, ali Power BI može pomoći i sistemskim administratorima u mnogim klasičnim administratorskim poslovima i zaštiti IT sustava.
Na predavanju ćemo vas upoznati s osnovama Power BI koncepta vizualizacije podataka i povezivanja s različitim izvorima podataka te stvaranja novih izvještaja. Power BI ćemo iskoristiti kako bismo pokazali neke od najslabijih sigurnosnih komponenti IT sustava te ćete kroz mnoge demo primjere vidjeti praktične primjere povezivanja Power BI na Active Directory, Office 365, SCCM, OMS i druge IT komponente s ciljem održavanja higijene AD sustava i dobivanja centralnih izvještaja.

Nazad na vrh