>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

Vijesti

LAG “Prigorje” raspisao je 1. LAG natječaj iz LRS LAG-a “Prigorje” za TO 1.1.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“, a koji je sukladan TO 6.3.1. iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020.
Prihvatljivi prijavitelji su OPG-i s područja LAG obuhvata, a to su općine: Brckovljani, Gradec, Farkaševac, Preseka, Rakovec, Rugvica, Sokolovac i Sveti Ivan Žabno te gradovi: Dugo Selo, Križevci i Vrbovec.

poziv Križevci

U četvrtak, 24. svibnja 2018. otvoreni su u Križevcima, 10. Dani hrvatskih svetaca i blaženika.
Bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak predvodio je misno slavlje u crkvi sv.Ane u Križevcima, a nakon toga i otvorio retrospektivnu izložbu portreta „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ u Likovnoj galeriji Gradskog muzeja.

dani svetaca3

U četvrtak, 24.svibnja Dom za starije i teško bolesne odrasle osobe Senior Care , proslavio je treću godinu od otvorenja.
Ova moderna ustanova za smještaj osoba treće životne dobi opremljena prema najvišim standardima, svojim korisnicima često priprema vesela druženja pa je tako bilo i ovoga puta kada su korisnike, svojim nastupom, razveselili članovi KUD-a Križevci.

dom3

Manifestacija Dani otvorenih vrata udruga 2018. koju organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, godišnji je događaj koji se održava u cijeloj Hrvatskoj s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici.

uosi

U sklopu obilježavanja Mjeseca zaštite od požara i Tjedna Crvenog križa, danas je na Strosssmayerovom trgu u Križevcima, održan Tehnički zbor žurnih službi koje djeluju na području Grada Križevaca.

tehnički zbor5

Grad Križevci, INA i Visoko gospodarsko učilište u Križevcima potpisali su Memorandum o razumijevanju. Tim činom iskazan je zajednički interes za suradnjom na projektu istraživanja geotermalnih potencijala na križevačkom području, kao i ispitivanju stvarnih mogućnosti korištenja postojeće bušotine Križevčanka-1 za eksploataciju geotermalnih voda u energetske i druge svrhe. Da bi se potencijali ispitali potrebno je provesti dodatna i sveobuhvatna proizvodna ispitivanja te hidrodinamička mjerenja koja do sada nisu provedena.
geotermalni izvor

U srijedu, 23.svibnja u Osnovnoj školi Ljudevita Modeca održana je prezentacija strukovnih zanimanja roditeljima učenika završnih razreda.
Cilj je potaknuti mlade na upis strukovnih zanimanja, posebice onih deficitarnih, a na sastanku su govorili predstavnici Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Križevci, ravnatelji srednjih škola i predstavnici gospodarstvenika, tvrtke Radnik d.d.

os modec2

Početkom tjedna OŠ „Vladimir Nazor“ Križevci primila je odlične vijesti od Microsoft Education zajednice. Nakon brojnih aktivnosti koje su u školi provedene, a uključuju primjenu suvremenih informacijsko – komunikacijskih tehnologija, sudjelovanje u Microsoftovim obrazovnim aktivnostima i portalima, Skype susrete, Skype-a-Thon i sudjelovanje učiteljice Gordane Novak na konferenciji Education Exchange u Singapuru, stigla je vijest o službenom priključivanju Microsoftovoj zajednici škola.

microsoft business school

Grad Križevci ostvario je 150.000,00 kuna za sufinanciranje projektne dokumentacije za projekt Kino „Kalnik“ – kulturna točka Križevaca prema Programu pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova.

Potpisivanje ugovora Kino

U Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ Križevci jučer je otvorena samostalna izložba Ane Budije pod nazivom „Kolorit u očima“.

otvorenje izlozbe ane budije021 768x511

Nazad na vrh