>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

U Uredu gradonačelnika Branka Hrga održan je sastanak na temu zimske službe kojem su osim zamjenika gradonačelnika Tomislava Katanovića i Ivana Vuka te pročelnika Upravnog odjela za stambeno-komunalne djelatnosti Anđelka Nerve, prisustvovali i predstavnici Županijske uprave za ceste, Policijske postaje Križevci, Komunalnog poduzeća Križevci i Javne vatrogasne postrojbe.

zimska služba

Gradonačelnik je rekao kako razlog za ovaj sastanak nije trenutno stanje na terenu koje je zadovoljavajuće, no kako je moguće da će narednih dana biti novih snježnih padalina pa i u većim količinama, sve službe odgovorne na terenu su sazvane radi koordinacije i dogovora aktivnosti.
Gradonačelnik, ali i njegov zamjenik Tomislav Katanović kao i ostali sudionici sastanka pozvali su i građane da imaju strpljenja ukoliko dođe do značajnijih količina snijega jer će sve ceste biti očišćene, no prema prioritetima, a građani su pozvani da i sami daju svoj doprinos ne izlazeći na prometnice vozilima koja nemaju adekvatnu zimsku opremu te sami čisteći snijeg ispred svojih kuća i pločnika, što im je i obveza.

Također se na sastanku čulo kako prohodne prometnice ne znače i do asflata čiste ceste, već da je uklonjen snijeg i da se one uz zimsku opremu mogu koristiti.
Komunalno poduzeće čisti oko 150km gradskih cesta i onih u pripadajućim naseljima, a za to imaju na raspolaganju 15 vozila te se nakon prestanka oborina može očekivati da će u roku od 8-10 sati sa svih cesta biti uklonjen snijeg, naravno ovisno o količinama.

Županijska uprava za ceste ima 350km cesta podijeljenih u IV razine koje se čiste sa 15 vozila, a na raspolaganju su i dovoljne količine soli i agregata za posipanje.

Javna vatrogasna postrojba imala je najviše posla sa uklanjanjem stabala koja su pala na prometnice zbog nevremena kao i izvlačenjem vozila iz putnih jaraka. Vatrogasci upozoravaju i građane da JVP uklanja snijeg sa krovova u središtu grada kada taj snijeg predstavlja opasnost za veliki broj građana koji tuda prolaze, a sa svojih kuća građani su dužni sami uklanjati snijeg.

Sa sastanka je upućena zajednička poruka kako su sve službe u stanju pripravnosti te ih nove oborine zasigurno neće iznenaditi, no mole građane za strpljenje u slučaju ekstremnih vremenskih uvjeta.

Nazad na vrh