>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

U četvrtak 6. veljače 2014. Zavod za znanstvenoistraživački i umjetnički rad Koprivničko-križevačke županije organizirao je u Velikoj vijećnici Grada Križevaca predavanje s temom “Koje su mogućnosti, a koja ograničenja za daljnju decentralizaciju u Hrvatskoj?”, a o ovoj je temi govorila dr.sc. Dubravka Jurlina Alibegović.

predavanje


Na predavanju kojem su u ime Grada Križevaca prisustvovali gradonačelnik Branko Hrg i njegov zamjenik Tomislav Katanović, bilo je riječi o postojećem stanju u području decentralizacije i fiskalnih odnosa među razinama javne vlasti kako bi se utvrdile mogućnosti i ograničenja za financiranje lokalnog i regionalnog razvoja u Hrvatskoj te ocijenila ograničenja i mogućnosti za daljnjom decentralizacijom u Hrvatskoj.

predavanje1

Nedostatak financijskih sredstva, točnije sve veće punjenje državnog proračuna na štetu jedinica lokalne samouprave onemogućava gradove i općine u realizaciji razvojnih projekata iako bolje od središnje države znaju javne potrebe i interese stanovnika sa svog područja.. Zbog toga je podjela nadležnosti u obavljanju javnih poslova i osiguranju javnih potreba te njihovo financiranje, samo jedna od tema u okviru sveobuhvatne problematike odnosa među razinama javne vlasti, decentralizacije i politike lokalnog i regionalnog razvoja.

Najava događanja

22Svi
22.05.2018. 19:00 - 20:00
Izložba Ane Budija: Kolorit u očima
24Svi
24.05.2018. 18:30 - 27.05.2018. 19:30
10. Dani hrvatskih svetaca i blaženika

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Nazad na vrh