>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

Srednja škola „Ivan Seljanec“ Križevci ove je godine bila organizator Regionalnog natjecanja GASTRO 2014.  u disciplinama Priprema menua i Posluživanje menua. Svečano otvorenje održalo se u četvrtak 20.veljače 2014. u prostoru škole, a uzvanike je pozdravila ravnateljica  Srednje  škole „Ivan Seljanec“ Križevci, Gordana Juran-Ratković.

 

 

Nakon što su učenici goste ukratko kroz prezentaciju upoznali s gradom Križevcima, okupljenim učenicima, profesorima, ravnateljima obratio se saborski zastupnik i gradonačelnik Branko Hrg iskazavši zadovoljstvo činjenicom da je ovakvo natjecanje održano upravo u Križevcima, u školi koja to svoji trudom i rezultatima zaslužuje. 

Natjecanje je otvorio župan Darko Koren, nastupilo je 12 škola iz 7 županija se održalo u restoranu Vojarna na Trgu svetog Florijana u Križevcima i zapravo je jedna stepenica do državnog natjecanja koje organizira Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (ASOO).

Najuspješniji u pripremanju menu-a  bila je Srednja škola '' Ivan Seljanec '' Križevci, dok je u posluživanju prvo mjesto osvojila Srednja škola Osijek, a domaćin je zauzeo treće mjesto.

Ovakvo  kulinarsko natjecanje zahtjevno je  organizacijski, ali pomaže promoviranju nekih zanimanja koja su na tržištu rada tražena, a škola „Ivan Seljanec“ ih  upisuje. Također pridonosi promidžbi gastronomije i turizma Koprivničko-križevačke županije i Grada Križevaca.

Naime sudionici tog natjecanja u perspektivi su budući turistički djelatnici i poduzetnici koji su kao učenici u vrhu u ovoj regiji u svojim zanimanjima.

Najava događanja

22Svi
22.05.2018. 19:00 - 20:00
Izložba Ane Budija: Kolorit u očima
24Svi
24.05.2018. 18:30 - 27.05.2018. 19:30
10. Dani hrvatskih svetaca i blaženika

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Nazad na vrh