>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

U petak, 07.ožujka 2014. povodom Međunarodnog dana žena, Udruga HERA Križevci u suradnji sa Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije te Gradskim društvom Crvenog križa Križevci organizira koncert koji će se održati u Sportskoj dvorani OŠ Ljudevita Modeca sa početkom u 18 h.

Plakat koncert1

 

8. ožujak ili Dan žena je dan kada se diljem svijeta slave ekonomski, društveni i politički uspjesi žena to je simbol ženske borbe za ravnopravnost započete prije više od 100 godina, i trebao bi biti praznik kojim žene slave sve što je na tom području postignuto.
Iako su žene svojim angažmanom postigle brojne pobjede protiv nejednakosti, seksizma i drugih nepravdi koje su proizlazile iz neravnopravnosti spolova.

Statistike govore o diskriminaciji i kršenju prava žena na svim razinama, a najvidljivija je ona na području rada i zapošljavanja, žene su i danas žrtve nasilja u svim društvima i na tome području je potrebno kontinuirano raditi.
Stoga ovim koncertom želi se proslaviti kolektivnu snagu žena prošlosti, sadašnjosti i budućnosti te ujedno senzibilizirati javnost da je nasilje neprihvatljivo i da svatko ima pravo na život bez nasilja.
Koncert je humanitarnog karaktera, sredstva od prodaje karata namijenjena su radu SOS telefona i Savjetovališta za žrtve nasilja.

Nazad na vrh