>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

U subotu, 1.3.2014. u organizaciji Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije organiziran je tečaj osoba za realistično prikazivanje ozljeda, a kao potreba za održavanje natjecanja i drugih aktivnosti vezanih uz programe prve pomoći.

ck

Realističan prikaz ozljeda je metoda koja je sastavni dio edukacije iz prve pomoći. Osnovni cilj je razvijanje sposobnosti polaznika da brzo prepoznaju pojedinu vrstu ozljede i stanja ozlijeđenih kako bi pravilno pružili prvu pomoć.
Pri realističnom prikazu ozljeda razlikuju se discipline šminkanja i oponašanja ozljeda, a šminka uvijek treba biti što je moguće realističnija kako bi se postigao najbolji mogući rezultat. Za postizanje navedenog neminovne su vještine i znanja o ozljedama.

Na navedenom tečaju sudjelovalo je devet medicinskih sestara iz naših društava Đurđevca, Koprivnice i Križevaca. Iz Gradskog društva Crvenog križa Križevci sudjelovale su medicinske sestre: Marina Mušlek, Dolores Novak i Ivana Bodin. Tečaj su vodile educirane djelatnice Hrvatskog Crvenog križa Blaška Ledinsky i Selma Golubović.
Do sada su tečaj osoba za realistično prikazivanje ozljeda završile naše dvije volonterke, medicinske sestre Zlatica Nemec i Jasna Jedvaj.

Ravnateljica:
Đurđica Kopseak

Najava događanja

22Svi
22.05.2018. 19:00 - 20:00
Izložba Ane Budija: Kolorit u očima
24Svi
24.05.2018. 18:30 - 27.05.2018. 19:30
10. Dani hrvatskih svetaca i blaženika

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Nazad na vrh