>

„Djeca za jedinstvo“ naziv je jedinstvenog međunarodnog susreta koji se ove godine održava u Križevcima u razdoblju od 28. do 31. prosinca promovirajući ideju ujedinjenog svijeta. Pokret Fokolara u Križevcima, kao organizator cjelokupnog programa, ugostiti će oko 260 djece iz raznih europskih zemalja, nastojeći djecu motivirati da aktivno sudjeluju u različitim tematskim radionicama kroz koje će upoznati kulture i društvene norme drugih zemalja.

 

IMG 6295

 

Kako je i politika proces koji utječe na jedinstvo svijeta, jedna od tematskih radionica upravo je osmišljena kao predstavljanje svijeta politike kao aktivnog građanstva prezentirajući primjer suradnje između Grada Križevaca i Pokreta. O suradnji, ali i drugim važnim odrednicama političkog, povijesnog i društvenog života Grada danas je razgovarao zamjenik gradonačelnika Tomislav Katanović, ugostivši djecu u Velikoj gradskoj vijećnici. Osim ekonomske suradnje, izgradnja dječjeg vrtića "Zraka sunca" u Križevcima, od strane Pokreta, jedan je od mnogobrojnih primjera dobre suradnje i zajedništva. Zamjenik je istaknuo kako politika treba biti jedan od alata pomoću kojih možemo dati svoj doprinos društvu stimulirajući pozitivne promjene. Povlačenjem kompetentnih i časnih ljudi iz politike zbog predrasuda o politici i političarima otvaramo prostor upravo onima koji svojim ponašanjem doprinose kreiranju globalne negativne političke slike.

Prisutnima se u ime Pokreta obratila i Minka Fabjan potvrdivši dobru suradnju i podršku Grada u svim projektima te naglasivši kako je obitelj sinonim za politiku jer način na koji se glava kuće brine o svojim članovima obitelji je istovjetan načinu na koji bi se gradonačelnik trebao brinuti o stanovnicima grada kojeg predvodi.

Najava događanja

24Pro
24.12.2017. 19:00 - 20:00
Žive jaslice

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Advent kamera

Panoramska kamera

Nazad na vrh