>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

U četvrtak 12. siječnja 2017. gradonačelnik Branko Hrg održao je prijem za svećenike i časne sestre sa šireg križevačkog područja, a prisutan je bio i poglavar grkokatoličke biskupije mons. Nikola Kekić. Prijemu su prisustvovali i zamjenici gradonačelnika Tomislav Katanović i Ivan Vuk, pročelnica Stručne službe  Ana Lukačić-Lojen, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mladen Tenodi, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Darko Masnec i predsjednik Gradskog vijeća Dragutin Guzalić.

IMG_6178.jpg

Na samom početku ovog već tradicionalnog prijema, svima prisutnima obratio se gradonačelnik kazavši kako ga veseli ova tradicija okupljanja na početku godine te dobra suradnja koja traje već 16 godina. Zahvalio se na molitvama i blagoslovu prostora, ali i na suradnji lokalne samouprave i Crkve. Također se zahvalio na mnogim uspješnim programima koje su skupa realizirali, posebno na projektima koji su vezani uz sv. Marka Križevčanina.

Vladika križevački Nikola Kekić zahvalio se na pozivu te je istaknuo kako cijela duhovna zajednica prati u molitvama cijelu našu domovinu i sve one koji njome upravljaju. Također je poželio svim djelatnicima u Gradskoj upravi da sve ono što je planirano bude i ostvareno na dobrobit građana Grada Križevaca. Osvrnuvši se na ljepote koje su dio povijesne baštine Grada najavio je kako će 17.06.2017. započeti  godina Križevačke eparhije, odnosno proslava 240. obljetnice od osnutka Grkokatoličke biskupije u Križevcima koja će biti upriličena izdavanjem liturgijske tiskovine, hodočašćem u Svetu zemlju, Beč i Rim te izložbama i koncertima.

U ime svećenika i časnih sestara, gradonačelnika je pozdravio i vlč. Stjepan Soviček koji je blagoslovio prisutne, prostor Gradske uprave kao i sve zaposlenike.

dan grada 2018

Najava događanja

23Tra
23.04.2018. 16:30 - 19:30
Noć knjige
23Tra
23Tra
23.04.2018. 18:00 - 19:00
Đurđevo pod gorjanskom lipom
1Svi

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Nazad na vrh