>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

Ogranak Matice hrvatske u Križevcima i Grad Križevci organizirali su predstavljanje kalendara "Križevačke minijature-Duša grada u detaljima" koje je održano u četvrtak, 12. siječnja 2017. u Koncertnoj dvorani Glazbene škole Alberta Štrige.

kalendar

Pozdravnu riječ imala je Renata Husinec, predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Križevcima, istaknuvši kako je ovo već tradicionalna suradnja Matice i Grada na izradi kalendara zahvalivši Gradu na podršci kao i svima koji su sudjelovali u njegovoj izradi, naglasivši kako je svojim savjetima u stvaranju ovog malog umjetničkog djela dao i počasni građanin Križevaca Žarko Domjan.
Svoj doprinos nastanku kalendara dao je i Zdenko Balog, povjesničar umjetnosti koji je govorio o njegovom nastanku te odabiru motiva, često skrivenih ili neprimjetnih oku prolaznika, a koji su se na njemu našli.
Gradonačelnik Branko Hrg istaknuo je kako je protekle četiri godine gospođa Renata Husinec bila izvrsna i vrijedna suradnica, zahvalivši ujedno na svim aktivnostima i programima koje je ostvarila Matica hrvatska Križevci. Gradonačelnik je uputio posebne čestitke na ovogodišnjem kalendaru koji je na neki način otvorio dušu grada pokazujući njegove prekrasne dijelove.

Nazad na vrh