>

Ogranak Matice hrvatske u Križevcima i Grad Križevci organizirali su predstavljanje kalendara "Križevačke minijature-Duša grada u detaljima" koje je održano u četvrtak, 12. siječnja 2017. u Koncertnoj dvorani Glazbene škole Alberta Štrige.

kalendar

Pozdravnu riječ imala je Renata Husinec, predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Križevcima, istaknuvši kako je ovo već tradicionalna suradnja Matice i Grada na izradi kalendara zahvalivši Gradu na podršci kao i svima koji su sudjelovali u njegovoj izradi, naglasivši kako je svojim savjetima u stvaranju ovog malog umjetničkog djela dao i počasni građanin Križevaca Žarko Domjan.
Svoj doprinos nastanku kalendara dao je i Zdenko Balog, povjesničar umjetnosti koji je govorio o njegovom nastanku te odabiru motiva, često skrivenih ili neprimjetnih oku prolaznika, a koji su se na njemu našli.
Gradonačelnik Branko Hrg istaknuo je kako je protekle četiri godine gospođa Renata Husinec bila izvrsna i vrijedna suradnica, zahvalivši ujedno na svim aktivnostima i programima koje je ostvarila Matica hrvatska Križevci. Gradonačelnik je uputio posebne čestitke na ovogodišnjem kalendaru koji je na neki način otvorio dušu grada pokazujući njegove prekrasne dijelove.

Najava događanja

24Pro
24.12.2017. 19:00 - 20:00
Žive jaslice

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Advent kamera

Panoramska kamera

Nazad na vrh