>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

U petak, 13. siječnja 2017. u Maloj gradskoj vijećnici održana je 39. sjednica Kolegija koju je sazvao gradonačelnik Branko Hrg, a prisustvovali su zamjenik gradonačelnika Ivan Vuk, pročelnici Upravnih odjela Grada: Ana Lukačić-Lojen, Anđelko Nervo, Mladen Tenodi i Darko Masnec, predsjednik Gradskog vijeća Dragutin Guzalić i potpredsjednica Renata Husinec, načelnik Policijske postaje Križevci Dražen Pečarić te predsjednica Gradskog savjeta mladih Magdalena Vrabec.

 

IMG_6452.JPG

 

Ovotjedni Kolegij započeo je Razmatranjem Izvješća o stanju sigurnosti tijekom II. kvartala 2016. godine na području grada Križevaca u sklopu kojeg je načelnik Policijske postaje Križevci izvijestio prisutne o općem stanju sigurnosti na širem križevačkom području. Analiza statističkih podataka pokazuje kako se nastavlja pozitivan trend smanjenja kriminaliteta uslijed provođenja preventivnih i sigurnosnih mjera koje će se nastaviti i u ovoj godini posebice u zoni ugostiteljskih objekata, odnosno noćnih klubova.
Kolegij je usvojio Odluku o dopunama Odluke o područjima mjesnih odbora i gradskih četvrti kojima će se u navedenu Odluku uvrstiti imena novoformiranih ulica te Odluke o komunalnoj naknadi i komunalnom doprinosu na području Grada Križevaca kako bi se novoizgrađene ulice uvrstile u zone.
U okviru Rasprave o nacrtu Programa o dopunama Programa raspolaganja gospodarskom zonom Gornji Čret pročelnik Darko Masnec kazao je kako, primjenjujući Program raspolaganja gospodarskom zonom Gornji Čret, uočena potreba za dopunom istog u pogledu definiranja početnog iznosa naknade u visini od 0.25kn/m2 bez poreza na dodanu vrijednost. Uz definiranje početnog iznosa naknade, Grad Križevci izvršiti će i povrat troška uplaćene naknade za prenamjenu zemljišta poduzetnicima koji će sklopiti Ugovor o kupoprodaji ili o osnivanju prava građenja na građevinskom zemljištu na području gospodarske zone Gornji Čret.
Raspravljalo se i o Planu nabave Grada Križevaca za 2017. godinu te Planu prijma u službu u upravna tijela Grada Križevaca za 2017. godinu. Kao i svake godine, zakonska obveza je donošenje Plana klasifikacijskih oznaka i brojčanih oznaka stvaratelja i primatelja akata upravnih tijela Grada Križevaca za 2017. godinu.
U pogledu razmatranja informacija o raspisivanja Javnog poziva za dodjelu sredstava putem pokroviteljstva i Javnih natječaja za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro iz područja kulture, socijalne, skrbi, zdravstva i humanitarnih djelatnosti te sporta i rekreacije koje provode udruge u 2017. godini, raspravljalo se o postupku i trajanju prijave na navedene natječaje i poziv.

dan grada 2018

Najava događanja

23Tra
23.04.2018. 16:30 - 19:30
Noć knjige
23Tra
23Tra
23.04.2018. 18:00 - 19:00
Đurđevo pod gorjanskom lipom
1Svi

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Nazad na vrh