>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

Odbor za branitelje Domovinskog rata danas je u Maloj gradskoj vijećnici svečano uručio priznanja ustanovama koje su svojim radom, kako promotivno tako i financijski, doprinijele proslavi 25.- te obljetnice od oslobađanja vojarne JNA "Kalnik" i skladišta naoružanja "Široko Brezje" te Dana branitelja upriličene 17. rujna 2016. godine.

IMG_7064.jpg

Prisjetivši se povijesnih vrijednosti očuvanih zajedničkom željom za slobodom i jedinstvom, predsjednik Odbora Božo Lazar istaknuo je kako su ova priznanja izraz zahvalnosti svima koji su prepoznali važnost njegovanja i promicanja pobjedonosne borbe hrvatskih branitelja utkane u prizore Domovinskog rata.

Zamjenik gradonačelnika Ivan Vuk, zahvalivši Odboru te svim hrvatskim braniteljima koji su zaslužni da danas živimo u slobodnoj i neovisnoj državi, zajedno s predsjednikom Odbora uručio je zaslužena priznanja Križevačkoj djevojačkoj straži, župi sv. Ane, Gradskoj knjižnici "Franjo Marković", zavodu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Križevci, Gradskom puhačkom orkestru, Radio Križevcima, Varaždinskoj televiziji, Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak, Ministarstvu branitelja i Ministarstvu obrane.

Svi prisutni, zahvalivši na dodijeljenim priznanjima, ustvrdili su kako su ovakve svečanosti prilika da se još jednom pokaže duh zajedništva koji prožima mlađe i starije generacije.

Nazad na vrh