>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

Članovi vinskih udruga Sv. Vinko iz Sv. Petra Orehovca te Bilikum iz Križevaca boravili su u posjetu Slovenskim Konjicama.

konjice

 

U suradnji sa predsjednicima udruga, Josipom Peklićem i Denisom Maksićem te predsjednikom Turističke zajednice Svetog Petra Orehovca ostvaren je ovaj izlet u Sloveniju.

Nakon posjete delegacije iz Slovenskih Konjica Križevcima 13.01.2014. godine, 50-tak članova naših vinskih udruga koji se nalaze i na novoosnovanoj Križevačkoj vinskoj cesti, posjetili su dva slovenska OPG-a i jedan veliki vinski podrum.

Najprije su posjetili jedan manji OPG Podgajšek gdje su ih dočekali i pozdravili u ime Slovenskih Konjica,  zamjenik gradonačelnika g.Bojan Podgašek i predsjednik Turističkog društva Ervin Jančič koji je goste odveo u obilazak Konjica.

Križevčani su posjetili i veliku vinariju Zlati grič koja godišnje proizvede preko 600 000 litara kvalitetnih vina koja prodaju diljem svijeta te OPG Kotnik te dobili nova saznanja od vinara koji su već uvelike uspješni u vinogradarstvu i vinarstvu.

Nazad na vrh