>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

U Osnovnoj školi Sidonije Rubido Erdödy Gradsko društvo Crvenog križa Križevci organiziralo je gradsko-međuopćinsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa osnovnih i srednjih škola s područja Križevaca.

image 0 02 05 297be4667350d5d5956bd58b0c9886f87ba2392efc21c3e7da0b93f0481128ab V


Sve natjecatelje pozdravili su te poželjeli puno uspjeha na natjecanju ravnatelj Osnovne škole Sidonije Rubido Erdödy Darko Zvonar, načelnik Općine Gornja Rijeka Darko Fištrović i potpredsjednica Gradskog društva Crvenog križa Križevci Đurđica Trakoštanec.
U ime gradonačelnika, pozdravima se pridružio i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mladen Tenodi istaknuvši kako je cilj ovog natjecanja promicanje humanosti. Ujedno je zahvalio svima na organizaciji ovog natjecanja i proglasio natjecanje otvorenim.
Natjecanje je održano u kategorijama podmlatka i mladeži, a nastupile su sljedeće škole:
Osnovna škola „Vladimir Nazor“
Osnovna škola Sidonije Rubido Erdödy
Osnovna škola Sveti Petar Orehovec
Osnovna škola Kalnik
Učenički dom Križevci
Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkog
Srednja gospodarska škola Križevci
Srednja škola „Ivan Seljanec“

Sudionici su se natjecali u pismenoj provjeri znanja: o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu, ljudskim pravima i pravu djeteta, te provjeri znanja iz prve pomoći.
Pravo nastupa na međužupanijskom natjecanju ostvarile su Osnovna škola Sidonije Rubido Erdödy i Učenički dom Križevci osvojivši prva mjesta, a međužupanijsko natjecanje će se ove godine održati u Koprivnici, 8. travnja.
Pohvalnice za sudjelovanje na natjecanju svim članovima ekipa, mentorima i školama uručili su ravnatelj škole Darko Zvonar, potpredsjednica Đurđica Trakoštanec i ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Križevci Đurđica Trbus.

Nazad na vrh