>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

Zamjenik gradonačelnika Tomislav Katanović, direktor Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci Tihomir Hodak te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Darko Masnec održali su u ponedjeljak, 13. ožujka sastanak s upraviteljem Zadruge za etično financiranje Goranom Jerasom i voditeljem strateških projekata Tonijem Tvrtkovićem.

IMG 7573


Zaključno je dogovoreno kako će se Grad Križevci uključiti u djelovanje Etične banke, a čime će se osigurati vrlo povoljne kamatne stope za male i srednje poduzetnike na području Križevaca.
Zamjenik Katanović posebno je naglasio kako Križevcima treba zaokret u budućim lokalnim javnim investicijama. Do sada je prioritet bilo ulaganje u poduzetničku infrastrukturu. S obzirom da stvorena poduzetnička infrastruktura, treća gospodarska zona te novootvoreni Razvojni centar i tehnološki park, mogu zadovoljiti potrebe gospodarstva u slijedećem dužem periodu, nužno je fokus budućih lokalnih javnih investicija usmjeriti prema rješavanju problema stambenog zbrinjavanja mladih i drugim pronatalitetnim politikama. Stoga se razgovaralo i o gradnji stanova te uređenju postojećih stambenih objekata pod povoljnijim, subvencioniranim uvjetima.
Etična banka pruža niže kamate, veću sigurnost ulaganja te je u vlasništvu domaćih fizičkih i pravnih osoba, a njen primarni cilj je ulaganje u razvoj zajednice kroz održive projekte. Učlanjenjem u Zadrugu za etično financiranje svaka osoba postaje članom i suvlasnikom Etične banke s jednakim pravom glasa bez obzira na visinu uloženih financijskih sredstava.

Najava događanja

20Velj
" id="dp-module-upcoming-default-245-events-109-109-description">
20Velj
20.02.2018. 19:00 - 20:00
Književni susret s Kristianom Novakom
23Velj
23.02.2018. 12:00 - 13:00
Zagrli za rijetke
24Velj
24.02.2018. 10:00 - 11:00
Otkrijte križevačke tajne

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Nazad na vrh