>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

Od 14. ožujka do 10. travnja 2017. godine u Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ svi zainteresirani mogu razgledati izložbu radova nastalih na proslavi 10. obljetnice djelovanja Križevačkih glagoljaša Osnovne škole Ljudevita Modeca pod nazivom „Glagoljam, dakle jesam”.

izložba 2

U izradi radova sudjelovalo je pedesetak učenika Osnovne škole Ljudevita Modeca, a voditeljice radionica bile su  Danijela Srbljinović, Marijana Burda i Danijela Zagorec, Blaženka Đukec, Senka Pleše i Tamara Vrhovec te je održano pet kreativnih radionica: Glagoljica i quilling, Glagoljica u salvetnoj tehnici, Glagoljica u žici, Glagoljički grafit i Glagoljica i lutkice.
Na svečanom otvorenju izložbe održanom 14. ožujka dobrodošlicu uime Gradske knjižnice poželjela je profesorica Martina Majdak, a ravnatelj Osnovne škole Ljudevita Modeca Dražen Bokan izrazio je zadovoljstvo što u Osnovnoj školi Ljudevita Modeca postoji glagoljaška družina već deset godina i što su generacije djece pobliže upoznale najstarije hrvatsko pismo.  Zahvalio je profesorici Martini Valec-Rebić, koja je osnovala glagoljašku skupinu, sadašnjoj voditeljici glagoljaša profesorici Danijeli Srbljinović te svim ostalih učiteljima koji su sudjelovali u proslavi obljetnice i postavljanju izložbe: Luciji Martinčić, Senki Pleše i Tihomiru Pleši.
Nekoliko riječi o izložbi uputile su i profesorice Martina Valec-Rebić i Danijela Zagorec, a na kraju predstavljanja ravnatelj Bokan službeno je proglasio izložbu otvorenom.

Nazad na vrh