>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

U Maloj vijećnici Grada Križevaca održana je 41. sjednica Kolegija gradonačelnika koju je zbog službene odsutnosti gradonačelnika otvorio zamjenik gradonačelnika Tomislav Katanović.

IMG 8080

Pored zamjenika Katanovića, na sjednici su bili prisutni svi pročelnici Upravnih odjela Grada Križevaca, predsjednik Gradskog vijeća Dragutin Guzalić s potpredsjednicom Renatom Husinec, ravnatelji, predsjednici te predstavnici dječjih vrtića, osnovnih škola, Pučkog otvorenog učilišta, Gradske knjižnice „Franjo Marković“, Gradskog muzeja, Javne vatrogasne postrojbe i Vatrogasne zajednice Grada Križevaca, Zajednice športskih udruga te Gradskog društva Crvenog križa Križevci kao i predstavnici medija.

Na sjednici su prezentirana Izvješća proračunskih korisnika Grada Križevaca koja su pokazala da su sve gradske ustanove poslovale s pozitivnim rezultatom te da su ostvarili sve planirane programe. Pored toga, važno je spomenuti kako je pozitivno poslovalo i Komunalno poduzeće d.o.o. koje je poslovanje završilo bez ijedne kune kreditnog zaduženja. Što se tiče izvršenih Programa gradnje objekata i uređaja kao i održavanja komunalne infrastrukture, planirani programi izvršeni su u 97 postotnom izvršenju.

Prilikom prezentiranja Izvješća o ostvarenju Financijskih planova četiriju dječjih vrtića s područja Grada Križevaca za 2016. godinu pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mladen Tenodi istaknuo je kako postoje potencijalne potrebe da se proširi vrijeme prihvata djece, a zamjenik Katanović je naglasio kako je Grad ponosan na ostvarene programe i aktivnosti dječjih vrtića s područja Križevaca te im zahvalio na njihovom angažmanu.

IMG 8077

Podnesena su i Izvješća o ostvarenju Financijskih planova četiri osnovne škole s područja grada Križevaca kojima je Grad osnivač nakon čega je zamjenik Katanović pohvalio uključivanje škola u povlačenju sredstava iz europskih fondova dodavši kako time uspješno prate tempo i trend Grada koji zadnjih nekoliko godina uspješno povlači sredstava iz istih fondova.

U nastavku sjednice raspravljalo se o Izvješćima o ostvarenju Financijskog plana i Programa rada ustanova u kulturi na području Grada Križevaca za prošlu godinu, i to Pučkog otvorenog učilišta, Gradske knjižnice „Franjo Marković“ te Gradskoj muzeja Križevci.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Križevaca Ivan Matosović, prilikom podnošenja Izvješća o ostvarenju Programa rada i Financijskog plana naglasio je kako je prošle godine bio najmanji broj intervencija u zadnjih deset godina, odnosno ukupno 98, od čega su 42 bile požarne, 48 tehničke, a osam intervencija je bilo temeljeno na lažnim dojavama.

IMG 8078

Izvješća o ostvarenju Programa rada i Financijskog plana za prošlu godinu podnesena su i za Vatrogasnu zajednicu Grada Križevaca, Zajednicu športskih udruga i Zajednicu tehničke kulture te za Gradsko društvo Crvenog križa Križevci.

 

Najava događanja

22Svi
22.05.2018. 19:00 - 20:00
Izložba Ane Budija: Kolorit u očima
24Svi
24.05.2018. 18:30 - 27.05.2018. 19:30
10. Dani hrvatskih svetaca i blaženika

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Nazad na vrh