>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

Dobrovoljno vatrogasna društva Vujići, Veliki Raven, Carevdar i Lemeš su proteklog vikenda održali izborne godišnje skupštine.

IMG 9525


Vatrogasci su prezentirali izvješća o provedenim aktivnostima, financijska izvješća te program rada za ovu godinu. Protekle godine primali su nove članove, sudjelovali na brojnim natjecanjima, provodili radne akcije te odlazili na intervencije.
Pored brojnih vatrogasaca, prijateljskih DVD-ova te mještana, skupštinama su prisustvovali i gradonačelnik Branko Hrg te zamjenik gradonačelnika Ivan Vuk. Čestitali su vatrogascima na ostvarenim aktivnostima u proteklih godinu dana te se osvrnuli na legalizaciju i naglasili kako su uz pomoć Grada legalizirana 23 vatrogasna i društvena doma. Pohvalili su zajedništvo vatrogasaca i njihovu humanost te činjenicu da vode brigu o svojim mjestima.
Zamjenik Vuk posebno je na Skupštini DVD-a Carevdar obavijestio okupljene kako je u plan investicija Hrvatskih cesta ušla i rekonstrukcija kolnika i nogostupa na dionici od Donjare do Vojakovačkog Kloštra, a koja će obuhvatiti i sam Carevdar. Vrijednost investicije je oko 30 milijuna kuna, u tijeku je projektiranje, a gradnja se očekuje 2019. godine.
Za predsjednika DVD Vujići izabran je Tomo Vujić dok je za zapovjednika izabran Vaso Vujić, a njegovim zamjenikom imenovan je Branko Sakač.
Ivan Mužić izabran je za predsjednika DVD-a Veliki Raven, a za njegovog zamjenika izabran je Franjo Tepeš. Za zapovjednika je izabran Ivica Mušlek dok je za njegovog zamjenika izabran Vladimir Mužić.
Za predsjednika DVD-a Carevdar izabran je Stjepan Bratić dok je kao njegov zamjenik izabran Željko Stovrag. Valentina Kaić izabrana je za zapovjednika, a njezin zamjenik je Nikola Škvorc.
Franjo Juršetić izabran je za predsjednika DVD-a Lemeš, a njegov zamjenik je Božidar Ferenčak. Za zapovjednika je izabran Ivan Jaić dok je za njegovog zamjenika izabran Ivan Mateković.

Vatrogasci su zaslužnim pojedincima ujedno uručili diplome, zahvalnice, medalje i diplome, a skupštinama su prisustvovali i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Ivan Mužić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Slavko Gotić te zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Križevaca Ivan Matosović.

Nazad na vrh