>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

Zamjenik gradonačelnika Tomislav Katanović na poziv Urban partnership programa Svjetske banke sudjelovao je na konferenciji "Socially Inclusive Cities" održanoj u Hotelu Esplanade u Zagrebu.

17499103 2257473977810344 8538480585522000740 n


Na okruglom stolu o ICT mehanizmima, zamjenik Katanović je predstavio usluge i iskustva u korištenju e-usluga Grada Križevaca. Križevci su u Zagrebu po prvi puta predstavljeni kao primjer dobre prakse u korištenju ICT mehanizama u lokalnoj samoupravi, a važno je napomenuti kako su ti mehanizmi razvijeni samostalno bez  financijskih opterećenja gradskog proračuna.
Križevci su do sada na nekoliko konferencija bili predstavljeni kao primjer dobre prakse u sprečavanju korupcije kroz mjere definirane Antikorupcijskom strategijom, projektom koji je realiziran uz podršku Urban partnership programa WB-Austria.
Podsjećamo da je građanima na raspolaganju usluga e-status gdje se korisniku prilikom predaje predmeta  u urudžbenom uredu Grada Križevaca daje pristupna zaporka kojom se online putem može provjeriti status predmeta. Pored toga, tu je i sustav 48 koji online putem građanima omogućuje prijavu komunalnih problema te im se nakon toga pruža informacija o napretku rješavanja prijavljenih problema. Također, na stranicama Gradske uprave Grada Križevaca na usluzi građanima je i GIS gdje se putem weba mogu vidjeti prostorni planovi.

 

Izvor slika: Facebook

 

Nazad na vrh