>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

Udruga K.V.A.R.K. prijavljuje projekt „Inkubator za nezavisnu kulturu i mlade“ na Europski socijalni fond, a danas je održano potpisivanje Ugovora o partnerstvu na projektu koji su potpisali Grad Križevci, Centar za socijalnu skrb, Udruga Glas mladih i Udruga Vrtuljak.

IMG 9113


Tom je prilikom izvršni direktor Udruge K.V.A.R.K. Saša Lončarić istaknuo kako je vrijednost projekta  910.000,00 kuna, a njime će se otvoriti Galerija K2, pokrenuti radionica za mlade i teatar individual te ostale aktivnosti, a sve s ciljem osposobljavanja mladih kulturnih djelatnika i jačanja nezavisne kulturne scene.
Zadovoljstvo partnerstvom na projektu istaknuo je predsjednik Udruge Glas mladih Željko Jurković posebno naglasivši pomoć Grada koji u svom proračunu ima posebnu stavku za sufinanciranje projekata udruga, a pored toga ustupa prostor udrugama za njihove aktivnosti.
Predsjednica Udruge Vrtuljak Tara Medaković navela je kako će ova Udruga u sklopu projekta organizirati radionice i predavanja za srednjoškolce, organizirati mjesto za rad i učenje te profesionalno usmjeravati mlade.
Važnost povezivanja i umrežavanja udruga naglasila je v.d. ravnateljice Centra za socijalnu skrb Kristina Frtalić, a kao potpisnik Ugovora o partnerstvu gradonačelnik Branko Hrg zahvalio je i čestitao udrugama i Centru za socijalnu skrb na njihovom angažmanu. Dodao je kako su Križevci spoj ruralnog i urbanog te kako 59 sela daje doprinos ruralnom, a kako urbana strana nije nestala već su upravo ove udruge i mladi temelj koji će očuvati ono urbano: „Vi ste dokaz da u Križevcima mladi imaju perspektivu i da se mogu organizirati.“

Najava događanja

22Svi
22.05.2018. 19:00 - 20:00
Izložba Ane Budija: Kolorit u očima
24Svi
24.05.2018. 18:30 - 27.05.2018. 19:30
10. Dani hrvatskih svetaca i blaženika

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Nazad na vrh