>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

U okviru projekta ViNaK – ''Turizam bez granica - zajednički razvoj informativnih centara za posjetitelje u Nagyatadu i Križevcima'', sufinanciranog od strane Europske unije kroz prekogranični program IPA Mađarska-Hrvatska 2007.-2013. u Križevcima je u srijedu 19. ožujka 2014. godine održana radionica za turističke djelatnike i predstavnike institucija iz Križevaca i Nagyatada na temu utvrđivanja zajedinčkih potencijala i potreba u vezi turističkog razvoja.

Na radionici su sudjelovali predstavnici Grada Nagyatada, Turističke zajednice Grada Nagyatada, Kulturnog i sportskog centra Nagyatad, Toplica Nagyatad, Organizacije za upravljanje turističkom destinacijom, Razvojnog centra Nagyatad te predstavnici Grada Križevaca, Turističke zajednice Grada Križevaca, Gradskog muzeja, Zajednice športskih udruga, Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima i drugi.

 prva radionica

U prvom dijelu radionice direktorica Turističke zajednice Grada Križevaca Olinka Gjigaš je predstavila najvažnije znamenitosti i manifestacije, koje postoje, odnosno održavaju se na području Križevaca i okolice, nakon čega je uslijedio kratki terenski obilazak znamenitosti za sudionike iz Nagyatada, kako bi se upoznali s potencijalom za turistički razvoj i suradnju.

U drugom dijelu radionice, pridružili su se zamjenik gradonačelnika Grada Križevaca Tomislav Katanović, koji je pozdravio prisutne i istaknuo važnost turizma za razvoj kraja i gospodarstva te predstavnici Grada i institucija koje se bave razvojem turizma. U raspravi o mogućnostima suradnje u planiranju i provedbi turističkih programa, gosti iz Nagyatada kao prednost su istaknuli povezivanje Križevaca s okolicom u svrhu stvaranja sveobuhvatnije i raznolikije turističke ponude, koja može ponuditi razne pograme poput pješačko-planinarskih ruta Križevci-Kalnik i zadržati posjetitelje na ovom području dulje od jednodnevnog posjeta, za što su partneri iz Nagyatada posebno zainteresirani, budući da na njihovom području zbog prirodnih i geografskih uvjeta nema mogućnosti za takvu vrstu programa.

Razgovaralo se i o nedostatku smještajnih kapaciteta u Križevcima te potrebi da se sudionike gospodarskog života uključi u mendažment turističkih destinacija. Kao područja od posebnog interesa za suradnju Križevaca i Nagyatada u turizmu istaknuti su i lovni turizam, konjički sport i turizam te škole u prirodi te važnost organizacije programa za mlade.

hucr logo turism hr huhr eu logo hosszu hr  vinak logo 
Nazad na vrh