>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

U Maloj vijećnici Grada Križevaca održana je 43. sjednica Kolegija gradonačelnika koju je otvorio gradonačelnik Branko Hrg, a prisustvovali su i zamjenici gradonačelnika Tomislav Katanović i Ivan Vuk te pročelnici upravnih tijela Grada.

43


Sjednici je prisustvovao i načelnik Policijske postaje Križevci Dražen Pečarić koji je iznio Izvješće o stanju sigurnosti tijekom 2016. godine iz kojeg je vidljivo da je grad u prošloj godini bio siguran te da nije bilo većih problema. Gradonačelnik je potom zamolio načelnika da u suradnji s komunalnim redarima posveti posebnu pažnju na Dječji vrtić Križevci i ulazak u dvorište vrtića tijekom kasnih noćnih sati pri čemu se uništava ograda, na gradski stadion i uređene sportske sprave za vježbanje koje se uništavaju, na parkiranje na Strossmayerovom trgu s obzirom da je tamo pješačka zona te na nedavno uređeno dječje igralište u Tomislavovoj.
Pročelnik Upravnog odjela za stambeno-komunalne djelatnosti Anđelko Nervo predstavio je Plan realizacije projekata u ovoj godini istaknuvši kako će se radovi provoditi od travnja do listopada. Na sjednici je prihvaćena i rješenja o potvrdi imenovanja zapovjednika Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Ivana Matosovića, zamjenika zapovjednika Gorana Ružića kao i zapovjednika dobrovoljnih vatrogasnih društava na području grada.
Među značajnijima, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mladen Tenodi istaknuo je kako je u proračunu Grada u 2017. godini putem decentraliziranih sredstava osigurano 4,8 milijuna kuna za materijalne troškove, investicijsko održavanje i Program kapitalnih ulaganja za osnovne škole nad kojima osnivačka prava ima Grad Križevci.

43a
Pružena je i Informacija o korištenju sredstava Ministarstva kulture za 2017. godinu, te Informacija o povratu otplaćenih rata studentskih kredita za prošlu godinu za koje je pristiglo ukupno 60 zahtjeva od strane korisnika koji su završili studij u predviđenom roku i ostali prebivati na području Križevaca za što je predviđeno 478.762,93 kune, a pročelnik Tenodi ujedno je pružio i Informaciju o proslavi dana maturanata 2017. godine istaknuvši kako će se ona održati 19. svibnja.

Najava događanja

22Svi
22.05.2018. 19:00 - 20:00
Izložba Ane Budija: Kolorit u očima
24Svi
24.05.2018. 18:30 - 27.05.2018. 19:30
10. Dani hrvatskih svetaca i blaženika

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Nazad na vrh