>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

Prema analizi podataka Ministarstva financija o izvršenju lokalnih proračuna u razdoblju od 2013. do 2015. godine, a koju je proveo gradonacelnik.hr, Grad Križevci ponovno je zauzeo treće mjesto među gradovima u Republici Hrvatskoj kada se gleda iskorištenost EU fondova po stanovniku i drugi kada se gleda udio u ukupnim pomoćima Europske unije svim gradovima. Ukupno je ostvareno 305,42 kune po stanovniku, a kada se gleda udio u ukupnim pomoćima, Križevci su ostvarili 9,53 posto.

VIJEST


U ovu analizu nije uvršten Razvojni centar i tehnološki park Križevci kojim bi rezultat za Križevce bio i bolji od prikazanog.
Cijeli članak možete vidjeti OVDJE.
U razdoblju od 2007. godine do danas realizirani su projekti BP Net, AGRO INC, P2P Heritage, Desone, ViNaK, Cross-border wine routes, BA biking i Razvojni centar i tehnološki park te projekti Pomozimo jedni drugima i Pomozimo jedni drugima II, a kojima su osigurani pomoćnici u nastavi za djecu s teškoćama u razvoju.
Pored toga, početkom ožujka Gradu Križevcima je odobren do sada najveći projekt iz programa Mađarska-Hrvatska i drugi najveći EU projekt Grada Križevaca uopće iza Razvojnog centra i tehnološkog parka. Riječ je o projektu Cyclo-Net kojim će se izgraditi 4,35 kilometara pješačko-biciklističkih staza kroz cijeli grad, a ukupna vrijednost projekta je 12.100.000, kuna od čega se na Križevce odnosi 6.080.000,00 kuna dok se preostali dio budžeta odnosi na mađarskog projektnog partnera Grad Zalakaros.

Nazad na vrh