>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

U Koprivnici je danas predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković svečano otvorio Belupove nove tvornice krutih i polukrutih te tekućih oblika lijekova, a otvorenju su u ime Grada Križevaca prisustvovali gradonačelnik Branko Hrg i zamjenik gradonačelnika Ivan Vuk.

IMG 1601 2

Radi se o greenfield investiciji u vrijednosti od 530 milijuna kuna koju je pobliže predstavio predsjednik Uprave Belupa Hrvoje Kolarić. Ujedno je pozdravio okupljene u ime 1390 zaposlenika naglasivši kako su sva svoja znanja stavili u službu stvaranja novih radnih mjesta.
O važnosti Belupa govorio je predsjednik Uprave Podravke i Nadzornog odbora Belupa Marin Pucar naglasivši kako je Belupo danas vodeća hrvatska farmaceutska kompanija koja ujedno prednjači u razvoju novih proizvoda.
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković izrazio je zadovoljstvo što prisustvuje otvorenju ove tvornice te naglasio kako su „nova radna mjesta, uz ova već postojeća, velik uspjeh za grad, županiju, a financijski mix je rezultirao ovako modernom tvornicom“.
Napomenuo je kako su Belupo i Podravka perjanice hrvatskog gospodarstva te potom pritiskom na tabletu službeno otvorio Belupove nove tvornice.
Otvorenju su prisustvovali i potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, ministar zdravstva Milan Kujundžić, župan Darko Koren, zamjenik župana Darko Sobota, te ostali gosti i uzvanici.

Najava događanja

22Svi
22.05.2018. 19:00 - 20:00
Izložba Ane Budija: Kolorit u očima
24Svi
24.05.2018. 18:30 - 27.05.2018. 19:30
10. Dani hrvatskih svetaca i blaženika

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Nazad na vrh