>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

Križevačko veliko spravišče bila je tema današnjeg sastanka gradonačelnika Branka Hrga, pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Darka Masneca te direktorice Turističke zajednice grada Križevaca Olinke Gjigaš.

IMG 0801


Najstariji turistička i kulturno-povijesna manifestacija kontinentalne Hrvatske Spravišče ove će se godine održati od 9. do 11. lipnja.
Svečano otvorenje bit će u petak, 9. lipnja s početkom u 21,00 sat predstavom pomirbe križevačkih purgera i kalničkih šljivara na Strossmayerovom trgu. Istog dana održat će se mnoštvo popratnih programa i koncerata na lokacijama u gradskoj jezgri. Svečani dio večeri završiti će vatrometom i rezanjem slavljeničke torte, nakon čega slijedi koncert Miroslava Škore.
Subota je dan rezerviran za sportske aktivnosti i natjecanja, dječje programe, Sajam starih ploča, vinske manifestacije Zlatna vina Alpe Adria 2017. te Večer vina i čvaraka, vatreni show, a nakon drugog nastavka predstave pomirbe na pozornici Spravišča će nastupit Klapa Šufit i Joker bend.
U nedjeljno jutro održati će se štruklijada, filmska matineja za djecu, tržnica knjiga, projahivanje konjara kroz Grad, promotivna vožnja oldtimer vozila, konjičke igre, lovci već tradicionalno kuhaju paprikaš. Nastavak nedjelje donosi atraktivnu modnu reviju na Nemčićevom trgu, nastup mažoretkinja i kulturno-umjetničkih društava iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Mađarske. Posljednji nastavak predstave i pomirba Križevačkih purgera i Kalničkih plemenitara slijedi u nedjeljno večer, kao i koncerti Učiteljica, Tarapana benda i Crnog perja.

50 Spravisce plakat final

Najava događanja

22Svi
22.05.2018. 19:00 - 20:00
Izložba Ane Budija: Kolorit u očima
24Svi
24.05.2018. 18:30 - 27.05.2018. 19:30
10. Dani hrvatskih svetaca i blaženika

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Nazad na vrh