>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

U povodu Međunarodnog dana osoba s Down sindromom, zamjenik gradonačelnika Tomislav Katanović primio je u petak, 21. ožujka 2014. u Maloj vijećnici Grada, djecu i mlade te njihove roditelje.

udruga MR1

Kristina Kranjčević, dipl. defektolog koja radi s djecom i mladima s Down sindromom istaknula je važnost sustavne potpore ovakvoj djeci od najranijih dana, no dodala kako je važno i integrirati ih u redovan obrazovno-odgojni sustav, a ne ih izdvajati u posebne ustanove. Prisutna je bila i predsjednica Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Križevci Tamara Premuš koja je naglasila da su mladima kad izađu iz sustava obrazovanja, otvorena vrata ove udruge u kojoj mogu korisno provoditi svoje slobodno vrijeme.
Zamjenik gradonačelnika istaknuo je kako će Grad i dalje podupirati njihove aktivnosti u skladu s mogućnostima te da smatra također važnim senzibilizirati javnost i društvo na njihove potrebe i činjenicu da su i takva djeca i mladi ravnopravni članovi društva.

udruga MR
Od ostalih aktivnosti u sklopu obilježavanja ovog dana, Udruga je organizirala predavanje u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci. Predavačice su bile Ana Ivančan, prof. defektolog, stručni suradnik – savjetnik, Gordana Ščetar, prof.pedagog – stručni suradnik, Kristina Kranjčević, dipl. defektolog, univ. spec. edu. rehabilitacije, a odazvali su se roditelji osoba s Down sindromom, predstavnici udruga, institucija i zainteresirani građani. Predavanje je bilo zanimljivo, a svi prisutni su se mogli uključiti sa svojim pitanjima.
Osim posjeta gradskoj upravi i predavanja, upriličena je i prigodna prodaja radova na gradskoj tržnici.

Nazad na vrh