>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

Vraćanjem ključa Grada gradonačelniku Mariju Rajnu i ponovnom svađom križevačkih purgera i kalničkih šljivara, s kojima je na kraju predstave zapjevao scenarist ove predstave Adam Končić, završilo je jubilarno 50. Križevačko veliko spravišče.

IMG 4055


Ovogodišnje Spravišče održano je pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije, a organizirala ga je Turistička zajednica grada Križevaca.
Tijekom zadnjeg dana Spravišča nastavljen je sajam malih životinja u prostoru bivšeg kina Kalnik, održana je tržnica knjiga u atriju Gradske knjižnice „Franjo Marković“, konjičke igre, modna revija, revija frizura i nakita od čunčane čipke. Održan je i izbor prvih štrukli Križevaca pa su tako najboljima proglašeni štrukli Mjesnog odbora Veliki Potočec, drugo mjesto osvojio je Mjesni odbor Podgajec, dok je treće mjesto pripalo Katici Petrić, a priznanja su im uručili zamjenici gradonačelnika Danijel Šaško i Mario Martinčević. Održana je i izložba oldtimer vozila, zbor Matice umirovljenika Križevci upriličio je koncert, a na pozornici Spravišča održano je Međunarodno folklorno predvečerje na kojem su nastupili Brčansko kolo Brčko iz Bosne i Hercegovine, FA Prepelica Nagytad iz Mađarske, KUD „Stari graničar“ iz Cirkvene, HSPD „Sljeme-Šestine“ iz Zagreba te KUD „Križevci“.
Ovogodišnje Spravišče završilo je koncertom Učiteljica i Tarapana benda te Crnog perja.

 

Nazad na vrh