>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

Dana 23. ožujka 2014. godine u Goli (Koprivničko-križevačka županija) osnovana je Proizvođačka organizacija mljekara “Drava – Sava“ koja je priznata od strane Ministarstva poljoprivrede te je prva u Republici Hrvatskoj koja je organizirana u skladu s praksom u Europskoj uniji.

mljekari

Osnivačkoj sjednici uz brojne članove i uzvanike prisustvovao je saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Križevaca Branko Hrg, župan
Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, zamjenik župana Darko Sobota, predsjednik Županijske skupštine Damir Felak, zamjenica ministra poljoprivrede Zvjezdana Blažić te domaćin, saborski zastupnik i načelnik općine Gola Stjepan Milinković.

mljekari1
Proizvođačka organizacija mljekara je samostalna, nestranačka, skupina dobrovoljno udruženih uzgajivača goveda koji se bave proizvodnjom mlijeka i proizvoda koji su naslonjeni na proizvodnju mlijeka, a osnovni cilj je koncentracija ponude i stavljanje na tržište proizvoda svojih članova, te zajedničko prilagođavanje zahtjevima tržišta i poboljšanje proizvodnje s promicanjem racionalizacije i mehanizacije svoje proizvodnje u interesu članova.
Članstvo u proizvođačkoj organizaciji je dobrovoljno, a član može biti svaka osoba koji je državljanin Republike Hrvatske i pravna osoba sa sjedištem u Republici Hrvatskoj i bavi se proizvodnjom mlijeka.
Proizvođačka organizacija okupila je više od 200 proizvođače mlijeka sa područja Karlovačke, Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske i Koprivničko-križevačke županije koji raspolažu sa 16.000.000,00 kilograma mlijeka što im daje dodatnu snagu u pregovaranju sa otkupljivačima mlijeka.

Najava događanja

22Svi
22.05.2018. 19:00 - 20:00
Izložba Ane Budija: Kolorit u očima
24Svi
24.05.2018. 18:30 - 27.05.2018. 19:30
10. Dani hrvatskih svetaca i blaženika

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Nazad na vrh