>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

U križevačkom naselju Mladine danas je svečano otvorena ustanova za zdravstvenu njegu i fizikalnu terapiju Mediviva.

IMG 2606


Uoči službenog rezanja vrpce, samu ustanovu kao i djelatnice predstavila je njena osnivačica Renata Deduš. Osvrnula se na usluge koje pružaju poput mjerenja vitalnih funkcija, zbrinjavanje akutnih i kroničnih rana, uzimanje materijala za laboratorijske pretrage, palijativna skrb oboljelih, kao i kinesio taping, chair masaže, medicinske masaže, te terapije elektroprocedurama odnosno ultrazvuk, magnet, laser i ostalo.
Otvorenju je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško koji je čestitao Renati Deduš na osnivanju jedne ovakve ustanove za zdravstvenu njegu te joj poželio puno uspjeha u radu. Čestitkama se pridružio i župan Darko Koren te dodao kako je interes Koprivničko-križevačke županije upravo ovakva ustanova jer je sve više onih kojima je potrebna. Nakon uvodnih riječi, u pratnji uzvanika vrpcu su prerezali župan Darko Koren, Renata Deduš te njen pacijent William Pittner te tako službeno otvorili ustanovu Mediviva.
Uslijedio je obilazak ustanove gdje je sve okupljene s pomagalima i medicinskim uređajima upoznala Anamaria Crnčić, a nakon toga su svi mogli izmjeriti krvni tlak i šećer u krvi.

Nazad na vrh