>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

Udruga "Maslačak" Križevci je u suradnji sa Srednjom školom Ivan Seljanec Križevci uspješno realizirala građansku akciju "Bezbrižni i sigurni" u razdoblju od 15. ožujka do 15. srpnja.

DSC 1062

Građanska akcija odobrena je za financiranje putem natječaja “Naš doprinos zajednici” Regionalne zaklade za lokalni razvoj Zamah sa 13.000,00 kuna u okviru decentraliziranih sredstava Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, a dio sredstava je osiguran i kroz donaciju tvrtke Amway te doprinos njihovih volontera. Kroz akciju, čija je voditeljica bila Martina Benjak, uklonila se stara, dotrajala ograda i zamijenila novom te su se izradila i postavila ulazna vrata čime se osigurao siguran boravak članova Udruge u dvorištu kuće. 

ispred ograde

Učenici Srednje škole Ivan Seljanec Križevci kroz stručnu praksu su uz vodstvo mentora odradili većinu posla, a križevačka firma Metal-servis j.d.o.o. izradila je ulazna vrata s time da je sama izrada odrađena volonterski. U provedbu akcije uključili su se i roditelji, korisnici i volonteri što je bio jedan od ciljeva akcije. U okviru akcije održana je i edukacija članova Udruge od strane službenice Policijske postaje Križevci, a ukazano je i na veliki problem pojačanog prometa kroz Gundulićevu ulicu i nepoštivanje propisa i znakova. Članovi Udruge navode kako puno vozača ne poštuje pravo prolaska pješaka preko pješačkog prijelaza koji se nalazi u blizini kuće koju koristi Udruga "Maslačak" Križevci, a kako bi članovi Udruge mogli sigurno dolaziti u svoju kuću uputit će zahtjev za postavljanje "ležećih policajaca" ispred spomenutog pješačkog prijelaza.
Opći cilj ove akcije bio je doprinijeti poboljšanju kvalitete života djece i mladih s teškoćama u razvoju i osoba s intelektualnim teškoćama u lokalnoj zajednici što je i postignuto ovom akcijom.

 

Najava događanja

Nema upisanih događanja.

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Nazad na vrh