>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

U sklopu Međunarodnog ljetnog kampa „Čovjek – svijet“ koji se održava u Križevcima od 16. do 23. srpnja jučer je na Strossmayerovom trgu održan „Sajam naroda“.

IMG 2914


Tako su mladi iz Meksika, SAD-a, Kanade, Venezuele, Kolumbije, Argentine, Portugala, Španjolske, Njemačke, Švicarske, Slovenije, Mađarske, Albanije, Rusije, Jordana, Libanona, Sirije i Svete Zemlje predstavili svoju kulturu, od hrane do tipičnog načina odijevanja, plesova, igara i drugo.
Dobrodošlicu svima poželio je gradonačelnik Mario Rajn istaknuvši kako mu je drago da su upravo Križevci jedan od 40 gradova diljem svijeta koji imaju ljetni kamp i što svi zajedno šire poruku mira i zajedništva. Ujedno je svim sudionicima kampa zahvalio što posljednjih nekoliko dana rade na bojanju zida u Gradu kako bi ostavili vidljiv znak i trajni podsjetnik na ovaj lijepi događaj.
Sajam naroda okupio je velik broj građana koji su imali prilike na jednom mjestu upoznati se s kulturom brojnih zemalja diljem svijeta, a izlagače su obišli i gradonačelnik te predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Marko Katanović.

 

 

Nazad na vrh