>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

Kako bi im zahvalio na njihovoj nesebičnosti i hrabrosti koji su iskazali prošlog tjedna prilikom gašenja požara na području Splita, gradonačelnik Mario Rajn i zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević održali su danas prijem za križevačke vatrogasce.

IMG 2988


Najbitnije je da ste se vratili živi i zdravi“, naglasio je gradonačelnik dodavši kako su vatrogasci posao odradili vrhunski i kvalitetno te im je potom u ime svih građana Grada Križevaca zahvalio na uspješno odrađenom zadatku.
Zahvalama se pridružio i zamjenik gradonačelnika ujedno i načelnik stožera za zaštitu i spašavanje koji je naglasio kako je sva ova događanja u Splitu gledao s posebnim doživljajem s obzirom da je i sam vatrogasac: „Od srca vam hvala na svim aktivnostima koje ste imali u Splitu.“
Prijemu je prisustvovao i zapovjednik JVP Križevci Ivan Matosović koji je uputio zahvalu gradonačelniku i zamjeniku gradonačelnika na ovom prijemu i na dočeku vatrogasaca prošlog četvrtka. Dodao je kako su požar na području Splitu gasila četiri vatrogasca iz Križevaca: Tomislav Miklin iz JVP Križevci, Željko Rusan iz DVD-a Srednji Dubovec, Dragutin Lacković iz DVD-a Đurđic i Damir Kos iz DVD-a Sveti Petar Orehovec.

IMG 2981
Svoje dojmove s požarišta iznio je vatrogasac Tomislav Miklin koji je posebno pohvalio dobrovoljce koji su prvi puta izašli na intervenciju ovakvih razmjera dodavši kako im treba čestitati jer „su se prvi puta susreli s nečim s čime se nisu ni profesionalci susreli do sada“.
Čim smo došli u Split krenuli smo iz kombija odmah u akciju i s dva vozila branili smo kuće u dužini jedan kilometar na najvišim predjelima. Bili smo jedna dobra ekipa mi i vatrogasci iz JVP Koprivnica. Naša nijedna kuća nije izgorjela,“ opisao je Tomislav Miklin.
Koliki je razmjer bio ovog požara u Splitu najbolje je predočio vatrogasac Željko Rusan istaknuvši kako kao čovjek s puno godina iskustva na požarištima ovako nešto još nije vidio: „Odradili smo zadatak kako treba. Živi i zdravi smo se vratili i čekamo daljnje upute zapovjednika.“

Prijemu zbog poslovnih obaveza nisu mogli prisustvovati vatrogasci Dragutin Lacković i Damir Kos koji su također gasili požar na području Splita.

IMG 2984

Nazad na vrh