>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

Pod pokroviteljstvom Grada Križevaca jučer je održana 1. Križevačka tehnološka večer koju su organizirali mladi križevački informatičari.

 MG 0031

 

Riječ je o značajnoj inicijativi mladih križevačkih informatičara kojima je cilj pokrenuti udrugu, organizirati edukacije za sve zainteresirane za informatičke tehnologije te na tehnološkim večerima razmjeniti znanja i iskustva kako bi se razvile start up tvrtke u Križevcima, potaknulo zapošljavanje i osigurao ostanak mladih u Križevcima. 

Događaj je okupio velik broj zainteresiranih, a prisustvovali su mu i gradonačelnik Mario Rajn, zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, pročelnik Upravnog odjela za gospodastvo i financije Darko Masnec te pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mladen Tenodi. Na samom početku okupljene je pozdravio gradonačelnik istaknuvši zadovoljstvo pokretanjem ovog događaja: „Tehnološki park koji je izgrađen namijenjen je vama, a vjerujem da će jedna tehnološka večer biti održana i u Razvojnom centru i tehnološkom parku.“
Na 1. Križevačkoj tehnološkoj večeri Filip Drašić, Tomislav Tenodi, Tino Balint, Neven Jakopčić, Filip Wolf i Filip Kesteli govorili su o raznim temama od strojnog učenja, umjetne inteligencije pa do vlastitih poslovnih iskustava i vizije u kojem bi smjeru tehnološke večeri trebale krenuti.
Tehnološke večer održavat će se svake subote sve do 26. kolovoza od 18,00 sati. 

Izvor fotografija: Admir Sinani

 

Nazad na vrh