>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

Kako bi se upoznali s aktivnostima vezanim uz projekt Cyclo-Net, zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Darko Masnec posjetili su jučer partnera u projektu Grad Zalakaros.

IMG 3173


Projekt Cyclo-net financiran je iz fondova Europske unije, te će se u sklopu njega u Križevcima napraviti novih 4,35 kilometara međusobno povezanih pješačko-biciklističkih staza kroz 7 ulica. Vrijednost projekta je nešto više od 12.100.000,00 kuna od čega se na Križevce odnosi 6.080.000,00 kuna dok se preostali dio odnosi na partnera u projektu Grad Zalakaros.
U Gradskoj upravi ih je dočekao gradonačelnik Zalakarosa Ferenc Novák koji je posebno pohvalio suradnju s Križevcima na realizaciji ovog projekta. 
Uslijedio je obilazak Zalakarosa u sklopu kojeg je predstavljena dionica kojom će prolaziti gotovo tri kilometra duga pješačko-biciklistička staza u Zalakarosu, a koja će se napraviti upravo iz projekta Cyclo-Net. Pored toga, predstavljeni neki od projekata koje je Grad Zalakaros ostvario iz fondova Europske unije kao što su poučne i biciklističke staze, a predstavili su i svoju bogatu turističku infrastrukturu.
Zamjenik Šaško je zahvalio domaćinima na gostoprimstvu dodavši kako se veseli početku provedbe ovog projekta. Također,  istaknuo je kako se nada da ovim projektom neće završiti suradnja s Križevcima već da će se pronaći neki novi projekti u kojima bi mogli zajednički sudjelovati.

 

Nazad na vrh