>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

Uoči početka nove školske godine gradonačelnik Mario Rajn, zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti mr.sc. Mladen Tenodi održali su sastanak s ravnateljima osnovnih i srednjih škola, te dječjih vrtića.

IMG 3803


Sastanku su prisustvovali i ravnateljica Učeničkog doma Križevci Snježana Majić, župnik župe sv. Ane velečasni Stjepan Soviček, predstavnik Policijske postaje Križevci Dobrinko Topić, tajnik AMK Križevci Stjepan Peršin te predstavnik Čazmatrans-prometa d.o.o. Stjepan Kuharović.
Na sastanku je dogovoreno kako 7. rujan, dan sv. Marka Križevčanina neće biti neradni dan za škole već će se onim učenicima, koji to žele, uz pratnju vjeroučitelja omogućiti da prisustvuju svetoj misi na Strossmayerovom trgu.
Razgovaralo se o broju upisane djece u prve razrede osnovnih i srednjih škola te o trenutnom broju djece u dječjim vrtićima s područja Grada Križevaca.
Jedna od tema bila je i prijevoz učenika osnovnih škola kao i sigurno kretanje djece na putu do škole. Policijski službenici će pojačano pokriti prilazne ceste, ulice i raskrižja u zonama škola, a provest će se i akcije sa svrhom educiranja djece o sigurnom kretanju u prometu.
Jedna od njih bit će akcija „Sigurno u školu s HAK-om“ koja će se održati 9. rujna na Strossmayerovom trgu s početkom u 10,00 sati.
Na kraju sastanka gradonačelnik je svima poželio uspješnu školsku godinu dodavši kako u svom radu imaju punu podršku Grada.

 

Nazad na vrh