>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

Zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević u pratnji ravnatelja Igora Brkića i pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti mr.sc. Mladena Tenodija posjetio je učenike područnih škola u sastavu Osnovne škole "Vladimir Nazor".

2

Obzirom na početak nastavne godine, ravnatelj je proveo zamjenika gradonačelnika po svim područnim školama kako bi ga upoznao s uvjetima rada, učiteljicama i djecom te ga upoznao s planovima na daljnjoj obnovi škola i poboljšanju uvjeta za održavanje nastave.
Zamjenik  Martinčević je djeci poželio uspješnu školsku godinu, složivši se s ravnateljem i učiteljicama da je nužno uložiti dodatne napore kako se područne škole ni bi zatvarale jer uvelike pridonose održavanju sveukupnog standarda življenja na selu i u manjim sredinama.
Škola u Đurđicu trenutno ima 15 učenika od 1.do 4. razreda od čega je pet prvašića, a ove je godine u potpunosti obnovljena njezina fasada.
Područna škola Majurec ima 22 učenika, od čega su tri učenika prvog razreda te je to ujedno najveća područna škola prema broju učenika. Od radova, ove godine su u školi zamijenjene peći na drva onima na pelete.
U školi u Carevdaru, ove je godine 11 učenika, a njih četvero po prvi puta je sjelo u školske klupe. I u ovoj školi prešlo se s grijanja na drva na ono ekonomičnije i jednostavnije, na pelete.
Kloštar Vojakovački bilježi pad učenika, posebice kada je riječ o prvom razredu pa tako od 11 učenika nema prvašića. Ova je škola obnovila učionice i uredila okoliš u prošloj godini.
Područna škola u Većeslavcu, uskoro će proslaviti 110. godina organiziranog školstva, a obzirom na takvu tradiciju i dio izvorno sačuvanih predmeta i dokumenata s početka 20. stoljeća, predstavlja izuzetno važnu kulturnu baštinu ovoga kraja. Trenutačno je ovdje 15 učenika, od čega dva prvašića. U školi su obnovljeni prozori, a upravo je prijavljena i na natječaj za obnovu krova.


Najava događanja

22Svi
22.05.2018. 19:00 - 20:00
Izložba Ane Budija: Kolorit u očima
24Svi
24.05.2018. 18:30 - 27.05.2018. 19:30
10. Dani hrvatskih svetaca i blaženika

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Nazad na vrh