>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

IMG 4248

U Križevcima je danas na svečani način obilježen Dan branitelja Domovinskog rata Grada Križevaca i 26. godišnjica oslobođenja vojarne u Križevcima.

Program je započeo u jutarnjim satima prijemom gradonačelnika Marija Rajna za branitelje i uzvanike nakon čega je u crkvi sv. Ane održana sveta misa. Uslijedila je kolona svih sudionika ove proslave od crkve sv. Ane pa do Perivoja ratnika gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule branitelje s križevačkog područja.

 

IMG 4228U restoranu Vojarna održana je središnja proslava na kojoj su se događanja od prije 26 godina prisjetili predsjednik tadašnje Općine Križevci Stjepan Palijan i brigadir Željko Topolovec koji se obratio u ime branitelja. „Domovina se gradila u ratu, ali se mora održavati u miru“, naglasio je ovom prilikom gradonačelnik Mario Rajn te zahvalio svima na hrabrosti koju su pokazali prije 26 godina. Čestitkama se pridružio i župan Darko Koren naglasivši kako su za svaku kuću da bi opstala važni temelji te kako je upravo Hrvatska naša kuća pa su stoga „bitni ti temelji i zato se ne smije dozvoliti da ti temelju ostanu samo u zemlji i da ih se ne sjetimo.“

IMG 8136

U ime ministra hrvatskih branitelja okupljene je pozdravio pukovnik Zvonko Beljo te čestitao Dan križevačkih branitelja i 26. godišnjicu oslobođenja vojarne u Križevcima dodavši kako se s ponosom prisjeća „nemjerljivog doprinosa branitelja u stvaranju naše Domovine“.
„Veseli me da ste odličan primjer prenamjene vojnog objekta u nešto što vam koristi i danas“, naglasio je izaslanik ministra obrane Zdravko Jakop, dok se u ime predsjednika Vlade Republike Hrvatske obratio zamjenik župana Darko Sobota zahvalivši svima koji su doprinjeli u stvaranju Republike Hrvatske.

IMG 8176U ime predsjednika Hrvatskog sabora svima braniteljima je čestitao njihov dan te im zahvalio na hrabrosti koji su pokazali prije 26 godina saborski zastupnik Damir Felak, a u ime predsjednice Republike Hrvatske okupljene je pozdravio njen izaslanik Jožek Štignjedec prisjetivši se svih žrtava rata te obitelji poginulih.

IMG 8165Ovoj svečanoj proslavi su osim branitelja, udovica, obitelji branitelja prisustvovali i pomoćnik ministra obrane Zoran Piličić, predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović, zamjenici gradonačelnika Danijel Šaško i Mario Martinčević, delegacija Grada Novske te načelnici općina i ostali gosti i uzvanici.
Nakon službenog dijela uslijedila je podjela pehara i medalja najboljima na natjecanju u beli i pikadu. Prvo mjesto u pikadu osvojila je Udruga hrvatskih branitelja liječenjih od PTSP-a sv. Marko Križevčanin dok je prvo mjesto u beli osvojila 117. brigada.

SVE FOTOGRAFIJE U FACEBOOK GALERIJI

IMG 8205

Najava događanja

20Velj
" id="dp-module-upcoming-default-245-events-109-109-description">
20Velj
20.02.2018. 19:00 - 20:00
Književni susret s Kristianom Novakom
23Velj
23.02.2018. 12:00 - 13:00
Zagrli za rijetke
24Velj
24.02.2018. 10:00 - 11:00
Otkrijte križevačke tajne

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Nazad na vrh