>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

U četvrtak, 21. rujna održana je tribina "Sufinanciranje energetske obnove zgrada iz EU fondova" koju je organizirao Grad Križevci.
U Multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice "Franjo Marković", sve okupljene pozdravio je zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, a u ime Grada prisutna je bila i voditeljica Ureda za energetiku Ljiljana Stojsavljević Križan.

trinina energetika3


Predstavnice Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Slavica Lulić  i Sanja Jelačić, održale su prezentacije s temom Provedba ugovora sufinanciranih bespovratnim EU sredstvima za period 2014.-2020. godine.
U ime Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, prezentaciju je održao Vjekoslav Žele iz Sektora za programe i projekte Europske unije, koji je govorio o sufinanciranju energetske obnove javnih i stambenih zgrada iz EU fondova.
Kada je riječ o energetskoj obnovi obiteljskih kuća, trenutno se radi na izmjeni uredbe kojom bi se omogućilo i fizičkim osobama da budu korisnici sredstava, pa čim se spomenuta uredba izmijeni, krenut će se s raspisivanjem natječaja. Očekuje se da će to biti iduće godine.
Provedbom poziva za energetsku obnovu obiteljskih kuća promiče se integralni pristup te će biti potrebno ostvariti 50% uštede energije za grijanje, isto kao i kod energetske obnove višestambenih zgrada, što se pokazalo da nije problem jer su postignute uštede i veće, rekao je predstavnik Ministarstva.

dan grada 2018

Najava događanja

26Tra
26.04.2018. 18:00 - 27.04.2018. 19:00
Predstava: Svadba
1Svi

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Nazad na vrh