>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

Gradonačelnik Mario Rajn primio je u petak, 22. rujna, polaznike Škole za strane jezike NIKA i njihove goste, učenike iz Zrenjanina.
Ovaj se posjet dogodio u okviru razmjene učenika – natjecatelja HIPPO natjecanja i polaznika programa US High School Diploma, pa tako u našem gradu od 21.9.2017. do 24.9.2017. boravi troje učenika iz Zrenjanina sa svojim mentorom. Riječ je o uzvratnom posjetu, obzirom da je  prošle godine je troje križevačkih učenika boravilo u Zrenjaninu.

nika6

Gradonačelnik Rajn ugostio je tri učenika Jovana Kalaba, Vericu Kirćanski, Borisa Kočalka i njihovog mentor Borisa Kirćanski te njihove križevačke domaćine Nevena Jakopčića, Karlu Švec, Filipa Wolf, Ivana Kranjčića uz mentora Zorana Lončarića.
Zaželivši im dobrodošlicu u Križevce, gradonačelnik ih je ukratko upoznao sa gradskim znamenitostima, pozvao ih da što više vide, obiđu i dožive za vrijeme koje će tu provesti, no naglasio je kako su ipak najveća vrijednost grada upravo izvrsni mladi ljudi jer oni predstavljaju njegovu budućnost.
Gosti su iskoristili ovaj susret kako bi prezentirali HIPPO natjecanje – jedinstveno međunarodno natjecanje iz engleskog jezika, na kojem od samog početka sudjeluju i učenici Križevaca i to sa zavidnim uspjehom, a u koje je uključeno 20-ak zemalja iz cijeloga svijeta.
Posebna vrijednost za školu NIKA, ali i za cijeli grad, je činjenica da se predstavništvo za Hrvatsku nalazi upravo u Križevcima, rekao je Boris Kirćanski dok je Zoran Lončar detaljnije upoznao gradonačelnika s MIZZOU K12 programom stjecanja akreditirane svjedodžbe američke srednje škole (uz našu hrvatsku) Sveučilišta Missouri, a za koji je Škola NIKA centar za cijelo područje Republike Hrvatske.
Boris Kirćanski, predao je gradonačelniku Rajnu diplomu Sveučilišta Missouri kojom ga se proglašava počasnim članom kao zahvalu za pomoć kod provođenja MIZZOU K12 programa i podršku koju Grad daje svojim mladim sugrađanima.

dan grada 2018

Najava događanja

26Tra
26.04.2018. 18:00 - 27.04.2018. 19:00
Predstava: Svadba
1Svi

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Nazad na vrh