>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

Po prvi puta u Križevcima od 2. do 8. listopada brojnim događanjima za djecu i s djecom obilježit će se Dječji tjedan.

IMG 4462

Upravo je obilježavanje Dječjeg tjedna bila glavna tema današnje konferencije za medije na kojoj je gradonačelnik Mario Rajn objasnio kako Dječji tjedan već tridesetak godina organizira Savez društva Naša djeca hrvatske u suradnji s društvima naša djeca u gradovima i općinama te koordinacijskim odborima Akcije Gradovi i općine – prijatelji djece, a ove godine u obilježavanje se uključio po prvi puta i Grad Križevci. Dodao je kako je cilj skrenuti pozornost društva na položaj djece u društvu te kako su djeca apsolutni prioritet Gradske uprave: "Sve što radimo je usmjereno prema najmlađima i to je svojevrsni zalog za budućnost".
Ujedno je uputio zahvalu svima koji su se uključili u organiziranje Dječjeg tjedna: Komunalno poduzeće d.o.o. Križevci, Gradska knjižnica "Franjo Marković", Centar za socijalnu skrb Križevci, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci, Zajednica športskih udruga grada Križevaca, Udruga "Vrtuljak" i doktorica dentalne medicine Jelena Princip.

plakat Djecji tjedan 2017 page 001
Pojedine događaje predstavio je zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško ujedno i predsjednik Koordinacijskog odbora Akcije "Grad Križevci – prijatelj djece". U ponedjeljak u 9,00 sati gradonačelnik Mario Rajn će sudjelovati u radio emisiji Radio Križevaca s djecom iz osnovnih i srednjih škola. Isti dan u 12,00 sati na Strossmayerovom trgu organizirano je okupljanje djece predškolske, osnovnoškolske i srednjoškolske dobi gdje će zajedno izreći moto Dječjeg tjedna "Ljubav djeci prije svega" nakon čega će zalijepiti poruke odraslima na ogradu na Strossmayerovom trgu.

U utorak s početkom u 9,00 sati gradonačelnik će održati prijem za predstavnike osnovnih i srednjih škola s kojima će razgovarati o prijedlozima kako dodatno prilagoditi Grad djeci. U utorak u 9,30 sati u organizaciji Komunalnog poduzeća d.o.o. Križevci započinju predavanja za djecu predškolske dobi na temu "Moj otpad - moja odgovornost". Prvo predavanje će se održati u Dječjem vrtiću sv. Josip, nakon toga će se u srijedu u 10,00 sati predavanje održati u Dječjem vrtiću Zraka sunca dok će se isto predavanje održati i u Dječjem vrtiću Križevci u četvrtak s početkom u 9,00 sati, a u Dječjem vrtiću Čarobna šuma u 10,30 sati. Gradska knjižnica "Franjo Marković" organizirala je kreativnu radionicu na temu jeseni s učenicima Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci koja će se održati u srijedu s početkom u 10,00 sati u prostorijama knjižnice dok će u petak s početkom u 9,00 sati održati pričaonicu za djecu predškolskog uzrasta u dječjoj igraonici.

Centar za odgoj obrazovanje i rehabilitaciju Križevci u četvrtak, s početkom u 10,00 sati organizira kreativnu radionicu za djecu predškolskog uzrasta iz COOR-a i Dječjeg vrtića Čarobna šuma dok u 12,00 sati organizira predavanje i radionicu za volontere u sklopu projekta "Prijatelji volonteri" u kojoj će sudjelovati učenici Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog.

U subotu, s početkom u 10,00 sati Udruga "Vrtuljak" organizira kreativnu likovnu radionicu za djecu koja će se održati u prostoru Galerije K2 dok Centar za socijalnu skrb Križevci u multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice "Franjo Marković" u 11,00 sati organizira druženje udomitelja i djece.


Obilježavanje Dječjeg tjedna završit će u nedjelju s natjecanjem "Najbolji tim u gradu" koje će se održati na Strossmayerovom trgu. Pripremljeno je nekoliko disciplina u kojima će  jedan roditelj i jedno dijete zajednički skupljati bodove i natjecati se protiv drugih parova roditelj i dijete. "Cilj nam je da roditelji i djeca iskoriste nedjeljno prijepodne za zajedničko druženje na otvorenom i da se na ovaj način još dodatno povežu. Za sve sudionike bit će osigurana osvježenja, a najbolji će dobiti medalje i prigodne nagrade," objasnio je zamjenik Šaško.

Također, u cijelom tjednu će se za vrijeme otvorenosti Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci provoditi Akcija besplatnog učlanjenja u knjižnicu za djecu iz udomiteljskih obitelji, učenika Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci te za djecu slabijeg imovinskog stanja dok će doktorica dentalne medicine Jelena Princip u utorak, 3. listopada s početkom u 17,00 sati održati edukativno predavanje za roditelje polaznika Dječjeg vrtića Zraka sunca o važnosti dentalne higijene.

Najava događanja

22Svi
22.05.2018. 19:00 - 20:00
Izložba Ane Budija: Kolorit u očima
24Svi
24.05.2018. 18:30 - 27.05.2018. 19:30
10. Dani hrvatskih svetaca i blaženika

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Nazad na vrh