>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

U ponedjeljak, 7.travnja 2014. održana je 10. sjednica Kolegija koju je sazvao gradonačelnik Branko Hrg, a prisustvovali su joj i njegovi zamjenici Tomislav Katanović i Ivan Vuk, predsjednik Gradskog vijeća Dragutin Guzalić, potpredsjednica Renata Husinec, pročelnici Upravnih odjela Grada: Ana Lukačić Lojen, Anđelko Nervo, Mladen Tenodi i Darko Masnec, predsjednik Gradskog savjeta mladih Željko Jurković.

kolegij10

Članovi Kolegija upoznati su sa provedbom Strategije Grada za prošlu godinu, a složili su se kako je riječ o dokumentu koji zahtjeva aktualizaciju te unošenje novih elemenata u nju.
Raspravljalo se o nacrtu prijedloga Odluke o ostvarivanju prava iz socijalne skrbi Grada Križevaca, a izmjene u odnosu na onu raniju iz 2012. godine, osim terminoloških, odnose se i na osnovicu za obračun i priznavanje prava iz socijalne skrbi te je u novom prijedlogu Odluke predložen obračun prema osnovici za samca iz članka 30., točke 1.Zakona, koja iznosi 100% osnovice odnosno 800,00 kuna. Odlukom se ne mijenja obujam prava iz domene socijalne skrbi u Gradu, već se sukladno Zakonu samo drugačije reguliraju pojedina prava.

koleij10-1
Prihvaćena je inicijativa mještana naselja Cubinec o izdvajanju Donjeg Cubinca iz Mjesnog odbora Cubinec i njegovo pripajanje Gradskoj četvrti Donji grad te utvrđivanje nacrta prijedloga Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o područjima mjesnih odbora i gradskih četvrti, budući da je prikupljeno 106 potpisa mještana, a što je više od potrebnih 20% potpisa.
U raspravi o nacrtu prijedloga Odluke o raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih odbora i vijeća gradskih četvrti, nije bilo moguće odrediti točan datum održavanja ovih izbora, budući da Državno izborno povjerenstvo za sada nije odobrilo da se izbori za EU parlament i mjesne odbore održe istoga dana.
Raspravljalo se o prijedloga Odluke o provedbi postupka nabave bagatelne vrijednosti, a tom je prilikom gradonačelnik istaknuo kako su Križevci jedna od rijetkih, ako ne i jedini grad u čijim Povjerenstvima ovakvog tipa sudjeluju građani, što cijelom procesu daje još veću transparentnost.
Prihvaćen je Zaključak o dodjeli zahvalnice gradonačelnika Grada Križevaca Tamburaškom orkestru Glazbene škole Alberta Štrige, Igoru Kudeljnjaku, dirigentu Tamburaškog orkestra i Glazbenoj školi Alberta Štrige, sve za izniman uspjeh na međunarodnom natjecanju orkestara i zborova „young2014prague“.

Sve točke Dnevnog reda su prihvaćene.

Dnevni red možete vidjeti OVDJE.

Najava događanja

22Svi
22.05.2018. 19:00 - 20:00
Izložba Ane Budija: Kolorit u očima
24Svi
24.05.2018. 18:30 - 27.05.2018. 19:30
10. Dani hrvatskih svetaca i blaženika

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Nazad na vrh