>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

U Multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci održana je početna konferencija trogodišnjeg programa Udruge osoba s invaliditetom Križevci pod nazivom „Izrazi se kreativno i rekreativno i budi shvaćen i prihvaćen“.

IMAG1107


Riječ je o programu kojemu je cilj doprinijeti razvoju socijalnih usluga za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, udomitelje, djecu s teškoćama u razvoju te za starije osobe s invaliditetom s područja grada Križevaca i okolnih općina.
U programu je predviđeno redovito sudjelovanje korisnika u Klubu korisnika s ciljem unaprjeđenja socijalnih i komunikacijskih vještina, međusobne interakcije djece s teškoćama u razvoju i djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena.
U program će biti uključena i djeca iz Učeničkog doma Križevci u cilju senzibilizacije mladih za potrebe i mogućnosti osoba s invaliditetom starije životne dobi.
Uvodnu riječ uputio je Petar Gatarić, predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Križevci nakon čega je ovaj program, koji je financiran preko Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u iznosu od 150.000,00 kuna za prvu godinu, predstavio njegov voditelj Mario Stančić.
Čestitke na novom projektu i puno uspjeha u njegovoj provedbi poželjeli su pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji Željka Koluder Vlahinja, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti mr.sc. Mladen Tenodi kao i ravnateljica Centra za socijalnu skrb Križevci Sanja Jakopović koji je ujedno partner u programu.
Osim Centra za socijalnu skrb, partner u programu je i Učenički dom Križevci.

 

dan grada 2018

Najava događanja

26Tra
26.04.2018. 18:00 - 27.04.2018. 19:00
Predstava: Svadba
1Svi

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Nazad na vrh