>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

Pod pokroviteljstvom Grada Križevaca i Koprivničko-križevačke županije, a u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Križevci u Razvojnom centru i tehnološkom parku održan je 10. Sajam poslova.

IMG 5222


Sajam je omogućio izravnu komunikaciju između nezaposlenih osoba i tražitelja zaposlenja, poslodavaca, obrazovnih institucija, studenata, učenika, roditelja i svih ostalih dionika tržišta rada.
Vršiteljica dužnosti predstojnice Područnog ureda Križevci Vesna Kuterovec na svečanom je otvorenju Sajma naglasila kako je u Područnom uredu zabilježen najmanjih broj nezaposlenih u posljednjih 26 godina. Njih 2950 je nezaposleno, a trenutno je 220 slobodnih radnih mjesta. Ujedno je predstavila mjere koje Hrvatski zavod za zapošljavanje nudi svojim korisnicima te dodala kako je cilj sajma „povezati sve sudionike koji djeluju na tržištu rada s naglaskom na poslodavce i one koji traže posao“.
Kao domaćin okupljene je pozdravio gradonačelnik Mario Rajn istaknuvši zadovoljstvo što se sajam održava upravo u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci koji je okosnica gospodarskog i obrtničkog razvoja Križevaca. Osvrnuo se i na nužnost cjeloživotnog učenja naglasivši: „Nalazimo se u trenutku kad smo u jazu između velikog broja NKV radnika i potreba koja su nam značajno premašile ono što imamo na tržištu rada i samo aktivnim sudjelovanjem svih dionika i lokalnih vlasti, gospodarstvenika, obrtnika, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i područnih ureda možemo i čvrsto vjerujem da hoćemo premostiti taj jaz.“

IMG 5198
Sajam je otvorenim proglasio župan Darko Koren i pri tome naglasio kako je potrebno prilagoditi sustav obrazovanja s obzirom da postoje deficiti radne snage: „Ovo je sljedeći budući ključni zadatak svih institucija, čimbenika koji svojim politikama i svojim djelovanjem na to mogu utjecati.“
Nakon službenog otvorenja održan je Okrugli stol na temu „Učenjem do znanja, znanjem do posla“ kojem je cilj bio skrenuti pozornost na mogućnosti obrazovanja i osposobljavanja nezaposlenih osoba, a poseban naglasak bio je i na mjeri HZZ-a Osposobljavanje na radnom mjestu kojom se nezaposlenim osobama omogućuje stjecanje znanja i vještina potrebnih za obavljanje poslova određenog radnog mjesta.
Održana je i radionica o samozapošljavanju „Od ideje do realizacije“ koja je bila namijenjena nezaposlenim osobama koje žele pokrenuti vlastiti posao.
U ime Grada Križevaca održavanje ovog Sajma poslova podržali su i zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović te pročelnica Stručne službe Ana Lukačić-Lojen.

dan grada 2018

Najava događanja

23Tra
23.04.2018. 16:30 - 19:30
Noć knjige
23Tra
23Tra
23.04.2018. 18:00 - 19:00
Đurđevo pod gorjanskom lipom
1Svi

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Nazad na vrh