>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

U Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci održan je stručni skup „Asistivna tehnologija u radu s djecom/učenicima s teškoćama u razvoju“ u organizaciji više savjetnice za stručne suradnike edukacijsko-rehabilitacijskog profila Mare Capar, prof. iz Agencije za odgoj i obrazovanje.

22883913 10155891202986934 1712191638 o

Prije početka skupa polaznici COOR-a održali su kratku priredbu nakon čega su pozdravne riječi uputili ravnateljica COOR-a Marija Prodan, pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji Željka Koluder Vlahinja te pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti mr.sc. Mladen Tenodi.
Na stručnom skupu sudjelovalo je preko 60 odgojno-obrazovnih radnika predškolskih, osnovnoškolskih i srednjoškolskih ustanova iz različitih krajeva Hrvatske. Stručnim predavanjima, stručno-pedagoškim radionicama i prikazima primjera dobre prakse sudionici su stekli kompetencije o značaju i primjeni potpomognute komunikacije, o metodama i uređajima za pristup računalu, upoznali su se s komunikacijskim pomagalima za osobe koje ne mogu govoriti, s projektom "Komunikacija mislima", saznali su sve o dostupnosti asistivne tehnologije u radu s učenicima s teškoćama u načelima individualizacije, diferencijacije fleksibilnosti vođenja nastave usmjerene na učenika tijekom odgojno-obrazovnog procesa.
Nadalje, sudionici skupa imali su mogućnost razviti osobne, stručne, razvojne i specifične kompetencije edukacijskih rehabilitatora za unapređenje odgojno-obrazovne prakse u timskoj suradnji sa sudionicima u odgojno-obrazovnom procesu. Stečenim znanjima o dokumentiranju odgojno-obrazovnog procesa, s ciljem boljeg razumijevanja učenja djeteta/učenika s teškoćama u razvoju, sudionici skupa stekli su nove uvide razmjenom iskustava kvalitetne odgojno-obrazovne prakse sa stručnjacima.

 

Izvor fotografija: Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci

dan grada 2018

Najava događanja

26Tra
26.04.2018. 18:00 - 27.04.2018. 19:00
Predstava: Svadba
1Svi

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Nazad na vrh