>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

U Likovnoj galeriji jučer je u suradnji Gradskog muzeja Križevci i dr.sc. Zorka Markovića otvorena izložba pod nazivom „Multikulturalni aspekt neolitičkog nalazišta Brezovljani“.

IMG 5264

Riječ je o izložbi na kojoj su predstavljeni rezultati dosadašnjih iskopavanja na nalazištu Brezovljani koje se nalazi 13 kilometara od Križevaca, objasnila je v.d. ravnateljice Gradskog muzeja Križevci Lana Okroša Rožić. Dodala je kako je lokalitet Brezovljana otkriven sasvim slučajno prilikom radova na proširenju ceste 1971. godine. Prvo istraživanje započelo je 1973. godine dok je Gradski muzej Križevci provodio sustavna istraživanja od 2002. do 2016. godine. O lokalitetu je govorio i dr.sc. Zorko Marković koji je također sudjelovao u istraživanjima. Naglasio je kako je u planu proširiti istraživanja čak i na međunarodnu razinu te otvoriti i jedan arheološki park na otvorenome. Ujedno je dodao kako će ova izložba biti postavljena i u Arheološkom muzeju u Zagrebu i još nekim gradovima u Hrvatskoj, te u Austriji i Mađarskoj.
Izložbu je službeno proglasio otvorenom predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Marko Katanović i pri tome uputio zahvalu Gradskog muzeju Križevci na kontinuiranom provođenju istraživanja te izrazio oduševljenje što je u planu proširiti ova istraživanja.
Izložba ostaje otvorena do 11. studenog.

 

dan grada 2018

Najava događanja

26Tra
26.04.2018. 18:00 - 27.04.2018. 19:00
Predstava: Svadba
1Svi

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Nazad na vrh