>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

Spomen-sjećanje na križevačkoga župnika na glasu svetosti dr. Stjepana Kranjčića bit će održano u Križevcima na dan 46. godišnjice njegove smrti u četvrtak 10. travnja te u Zagrebu, u crkvi sv. Marka na Gornjem gradu gdje je Kranjčić bio kapelan, dva dana poslije, 12. travnja 2014.

Sjećanje na Stjepana Kranjčića 2014

 

Križevačka svečanost u četvrtak 10. travnja započet će u 17.30 sati molitvom na Kranjčićevu grobu na križevačkom Gradskom groblju. U 19.00 sati misno slavlje za Stjepana Kranjčića u konkatedrali sv. Križa predvodit će bjelovarsko-križevački biskup mons. Vjekoslav Huzjak, a misu će glazbeno animirati Oratorijski zbor crkve sv. Marka evanđelista Zagreb „Cantores sancti Marci“.

Zagrebačka svečanost u subotu 12. travnja započet će u crkvi sv. Marka na Gornjem gradu misnim slavljem za Stjepana Kranjčića u 18.00 sati. Misu će predvoditi župnik mons. Franjo Prstec. U 19.00 će sati, nakon mise, zbor „Cantores sancti Marci“ izvesti isti koncertni program kao u Križevcima, oratorij „Ja sam put, istina i život“ te ciklus pjesama za glas i orgulje na stihove Stjepana Kranjčića autora mo. Ivana Žana.
Koncertni će program uz Oratorijski zbor „Cantores sancti Marci“ izvesti solisti: Rea Alaburić, Ana Ticl, Boris Beus, Juraj Gorupec, Krešimir Grloci, orguljaš je Ivan Bosnar, dirigent mo. Jurica Petar Petrač, prefekt zbora Hrvoje Beban, a umjetnički voditelj izvedbe je počasni Križevčanin mo. Vladimir Kranjčević. Voditeljica programa bit će Tanja Baran.
Skladatelj klasične crkvene glazbe mo. Ivan Žan oratorij i pjesme na Kranjčićeve stihove napisao je, prema njegovu svjedočanstvu, kao zahvalu Stjepanu Kranjčiću nakon milosnog uslišanja koje je primio nakon što mu se zagovorio.
Organizatori dvodnevne spomen-svečanosti u čast dr. Stjepanu Kranjčiću, pod pokroviteljstvom Grada Križevaca su: Udruga za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“, Župa sv. Ane Križevci te Župa BDM Žalosne i sv. Marka Križevčanina Križevci.

Detaljnije na www.udruga-drstjepankranjcic.hr.

 

Najava događanja

22Svi
22.05.2018. 19:00 - 20:00
Izložba Ane Budija: Kolorit u očima
24Svi
24.05.2018. 18:30 - 27.05.2018. 19:30
10. Dani hrvatskih svetaca i blaženika

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Nazad na vrh