>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

Građani, a posebno mladi grada Križevaca tijekom sljedećeg tjedna, od 13. do 17. studenoga 2017. godine, imat će priliku i sami sudjelovati u izradi gradske politike za mlade. Naime, u okviru projekta „Gradski program za mlade Grada Križevaca“ pod sloganom „Grad po mjeri mladih“ organizirat će se prikupljanje prijedloga građana, a posebno mladih za poboljšanje kvalitete života mladih, a potom će se rezultati obraditi te predstaviti stručnjacima i djelatnicima te izvršnim funkcijama grada Križevaca.

VIJEST

Prijedlozi će se prikupljati putem elektroničkog upitnika koji će biti dostupan na web stranici grada Križevaca te na Facebook stranici Glas mladih Križevaca ili ubacivanjem listića u kutije na različitim lokacijama u gradu. Nakon što gradska uprava i stručnjaci razmotre prijedloge, provest će se proces informiranja i dogovora s mladima te zainteresiranim građanima o tome koje prijedloge će sadržavati lokalna politika za mlade.

Projekt „Gradski program za mlade Grada Križevaca“ financiran je sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a cilj mu je izrada programa za mlade Grada Križevaca kao temeljnog dokumenta kojim će se doprinijeti kvaliteti života mladih u lokalnoj zajednici. Partner na projektu je udruga Glas mladih Križevaca, a uključeni su članovi Savjeta mladih grada Križevaca kao i brojni stručnjaci i stručnjakinje koji rade i djeluju za i s mladima.

„Osluškivanje stvarnih želja i potreba mladih nastavak je dosadašnjih aktivnosti u okviru djelovanja grada, Savjeta mladih te brojnih stručnjaka koji rade s i za mlade. Kroz ovo istraživanje želimo prikupiti što više prijedloga, želja, sugestija i komentara koji će nam pokazati što mladima u Križevcima zaista treba i što prepoznaju kao primarnu potrebu za što kvalitetnije uključivanje i život u zajednici“, istaknuo je gradonačelnik grada Križevaca, Mario Rajn.

Prikupljanje prijedloga u Križevcima održat će se od ponedjeljka 13. do petka 17. studenoga putem sljedećih kanala:

•    na web stranici grada Križevaca
www.krizevci.hr

•    na Facebook stranici Udruge Glas Mladih Križevci
@glas.mladih.krizevci.gmk

•    ubacivanjem listića s prijedlozima u neku od kutija na sljedećim lokacijama:
1.    Gradska uprava
2.    Srednja gospodarska škola
3.    Srednja škola  „Ivan Seljanec“
4.    Gimnazija I.Z. Dijankovečkoga
5.    Srednja glazbena A. Štrige
6.    Visoko gospodarsko učilište
7.    Učenički dom
8.    Teretana
9.    Dom zdravlja
10.    Knjižnica
11.    Zavod za zapošljavanje
12.    Udruga Maslačak
13.    K.V.A.R.K.
14.    Crkve
15.    Instruktažni centar
16.    HAK
17.    Autobusni kolodvor
18.    Željeznički kolodvor
19.    Turistički informativni centar


Kontakt za medije:
Savjet mladih Križevci: Ivan Augustinčić, 098 938 2671,

dan grada 2018

Najava događanja

23Tra
23.04.2018. 16:30 - 19:30
Noć knjige
23Tra
23Tra
23.04.2018. 18:00 - 19:00
Đurđevo pod gorjanskom lipom
1Svi

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Nazad na vrh